Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Afacerea TVR: PDL mută cu Turcescu

20 mai 2010

Autor: Alis Lupu
Vehiculat ca variantă de director interimar al TVR pe 4 luni, Robert Turcescu are susţinere politică pentru a fi instalat cu un mandat întreg de 4 ani.

Democrat-liberalii se grăbesc să-i facă vânt definitiv lui Alexandru Sassu din TVR şi să-l instaleze la şefia televiziunii publice pe Robert Turcescu. Neoficial, decizia a fost deja luată, liderii PDL având în intenţie mai mult decât o ofertă de interimat pe cele patru luni rămase din mandatul lui Sassu. Este vorba despre instalarea-fulger a lui Turcescu pentru un mandat complet de patru ani, au declarat pentru EVZ surse din partid.

Pentru a-i asigura din start un mandat întreg, liderii PDL au agreat varianta de a nu mai aştepta adoptarea în Senat a noii legi a audiovizualului şi de a numi un Consiliu de Administraţie (CA) pe actualele reglementări. Astfel, în CA parlamentul îşi va păstra 9 reprezentanţi, guvernul şi preşedinţia câte unul, iar salariaţii - doi. Cu majoritate de 7 din 13 a actualei puteri, Turcescu nu va avea astfel nicio emoţie pentru a-şi adjudeca scaunul.

Faptul că actualul director al Realitatea FM este favoritul PDL pentru TVR a fost confirmat de deputatul Raluca Turcan. „S-a decis numirea unui director interimar. Persoana propusă a fost domnul Turcescu”, a spus marţi Turcan.

Ieri, deputatul PDL a susţinut însă mai degrabă soluţia numirii definitive decât cea a interimatului: „Interimatul e o soluţie. Nu ştiu însă dacă e suficient, pentru ca mandatul ar fi limitat şi ar duce la o îngheţare a stării de fapt. TVR nevoie rapid de o conducere validă, cu putere deplină de decizie”.

Turcescu: „N-am discutat cu nimeni, oficial”

Contactat de EVZ, Robert Turcescu a precizat că nu a purtat încă nicio discuţie oficială. „Nu am discutat cu nimeni la nivel oficial, să văd care ar fi limitele unui astfel de mandat interimar. Când voi purta o discuţie oficială şi voi vedea şi care sunt condiţiile, atunci voi lua şi o decizie”, ne-a declarat jurnalistul.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one