Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Afacerea Palas a primarului PSD Gheorghe Nichita - ilegală

Afacerea Palas a primarului PSD Gheorghe Nichita - ilegală
10-feb-2010

Scris de Dana Iliescu
Corpul de Control al Primului-Ministru a finalizat controalele la Iaşi

Afacerea Palas de la Iaşi, în care primăria condusă de pesedistul Gheorghe Nichita s-a asociat cu un afacerist controversat, Iulian Dascălu, pentru a construi un mall şi un complex imobiliar în spatele Palatului Culturii, se dovedeşte a fi un lung şir de ilegalităţi pentru care edilul Iaşiului a început să dea deja explicaţii la DNA. Verificările făcute de către Corpul de Control al Primului-Ministru, la sfârşitul anului trecut, au scos la iveală faptul că asocierea dintre municipalitate şi Iulius Group pentru proiectul Palas este ilegală. Explicaţia este cât se poate de simplă: terenul în baza căruia primăria s-a asociat în această afacere nu a trecut în mod legal din domeniul public în cel privat, deoarece Consiliul Local al municipiului Iaşi nu era proprietarul de drept al terenului. Potrivit răspunsului primit de ziarul „Curentul“ de la Corpul de Control al Primului-Ministru, situaţia juridică a terenului din spatele palatului Culturii a constituit principalul obiectiv al verificărilor făcute la Iaşi. Concluziile controlului îi dau probabil deja fiori primarului Gheorghe Nichita, deoarece „imobilul teren din municipiul Iaşi, ştrand Iaşi, în suprafaţă totală de 45.861 mp, s-a aflat în domeniul public al Consiliului Judeţean Iaşi şi, pe rând, în administrarea Grupului Întreprinderilor de Gospodărie Comunală şi Locativă Iaşi, Regiei Autonome Judeţene de Gospodărie Comunală Apă - Canal Iaşi, S.C. APAVITAL S.A. Iaşi şi Consiliului Local al Municipiului Iaşi“, aşa cum se arată în răspunsul trimis ziarului nostru.
După ce au luat la mână toate deciziile care au vizat terenul cu pricina, inspectorii Corpului de Control au ajuns la concluzia că „în documentele prezentate Corpului de Control al Primului-Ministru de către Consiliul Local al Municipiului Iaşi privind hotărårile Consiliului Local al Municipiului Iaşi nr 196/18.08.1999, nr. 308/16.12.1999 şi nr 576/28.12.2004 nu s-au regăsit avizele de legalitate sau actele de procedură prealabilă întocmite de către Prefect în temeiul art. 19 lit. e) din Legea nr. 340/2004“. Cu alte cuvinte, lui Nichita nici măcar nu i-a trecut prin cap să verifice dacă poate pune la bătaie, în mod legal, terenul de la ştrand în afacerea cu Iulius Group, lucru care nu-l absolvă de responsabilitate.
În urma analizării procedurii în baza căreia primăria s-a asociat în afacerea Palas, Corpul de Control a descoperit că „procedura derulată pentru încheierea contractului de asociere în participaţiune nu a primit aviz de legalitate pentru schimbarea regimului juridic al terenului (şi asocierea cu S.C. Iulius Group S.R.L)“. O afacere ilegală de la cap până la coadă, deoarece „din documentele analizate rezultă că terenul a fost numai în administrarea Consiliului Local al Municipiului Iaşi, ceea ce nu-i dădea dreptul de a schimba statutul juridic de trecere din domeniul public în domeniul privat şi încheierea contractului cu S.C. Iulius Group S.R.L.“, după cum se precizează în documentul primit de ziarul „Curentul“ de la Corpul de Control al Primului-Ministru.

Cum a încercat Tăriceanu să acopere urmele ilegalităţilor

Lanţul ilegalităţilor este lung şi ajunge chiar până la fostul prim-ministru Călin Popescu Tăriceanu. Probabil la insistenţele miniştrilor săi, care s-au declarat public mai mult decât încântaţi de acest proiect şi de acest parteneriat, Tăriceanu a încercat să acopere urmele ilegalităţilor lui Nichita printr-o Hotărâre de guvern. Conform răspunsului primit de la Corpul de Control, „pentru punerea în legalitate, toate negocierile începute în 2004 cu privire la statutul juridic al terenului şi utilizarea lui ca aport de asociere, a fost emisă Hotărårea Guvernului nr. 48/17/01/2007, prin care se abrogă din anexa nr. 1 poziţiile
nr. 62 - 67, respectiv terenul este scos din domeniul public al Consiliului Judeţean Iaşi“. Astfel, cu de la sine putere, guvernul Tăriceanu a luat terenul de la ştrand din proprietatea Consiliului judeţean şi l-a trecut în proprietatea Consiliului local pentru a acoperi urmele ilegalităţilor lui Nichita, care, fără să ceară niciun aviz de legalitate, s-a asociat în afacerea Palas cu un teren care nu aparţine legal Primăriei şi Consiliului Local Iaşi.

O afacere cu greutate

Cele 4,5 hectare de teren, controlate din punct de vedere juridic de inspectorii Corpului de Control, se află pe locul fostului ştrand, situat în spatele Palatului Culturii. Inspectorii guvernamentali susţin că, din 1990, zona ştrandului s-a aflat doar în domeniul public al CJ.
Zece ani mai tårziu, terenul a fost preluat în administrare de primărie, însă proprietar a rămas tot CJ. Primarul Gheorghe Nichita a propus, totuşi, scoaterea terenului din patrimoniul public al Consiliului Local (CL) şi trecerea în cel privat. Afacerea a fost parafată fără licitaţie, motiv pentru care primarul Nichita şi mai mulţi consilieri locali şi funcţionari sunt urmăriţi penal de DNA încă din 2007.

Susţinere liberală

Proiectul a fost susţinut de aproape toată protipendada politică a Iaşiului. La momentul parafării afacerii şi a ilegalităţilor aferente, preşedintele PNL Iaşi, deputatul Relu Fenechiu, declara: „La un moment dat, ne-am întålnit liderii politici din toate partidele de la Iaşi şi, printre proiectele pe care ne-am decis să le susţinem, a fost şi Palasul“. Fenechiu a recunoscut că a făcut chiar trafic de influenţă pe lângă ministrul Culturii Adrian Iorgulescu, pentru a grăbi parafarea actelor care necesitau aprobarea Ministerului Culturii, deoarece Palasul se construieşte la mai puţin de 100 de metri de monumentele istorice din zonă. Nici Cristian Adomniţei n-a rămas mai prejos, afirmând în 2007: „Vreau ca prin acest proiect să se creeze un brand pentru Iaşi“. De altfel, Adomniţei avea o legătură mai veche cu Iulian Dascălu, el lucrând ca şef de şantier la firma Iulius Group, imediat după ce a terminat Facultatea de Construcţii.
Interesant este cum vor explica acum cu toţii, de la Tăriceanu la Fenechiu, de ce au susţinut prin acţiunile lor afacerea ilegală Palas. Rezultatele verificărilor făcute de către Corpul de Control al Primului-Ministru deschid o nouă pagină în dosarul aflat pe masa procurorilor anticorupţie, pagină în care se regăsesc nume grele din viaţa politică românească care fie au închis ochii, fie şi-au adus chiar aportul la ilegalităţile constatate de inspectorii guvernamentali.
sursa http://www.curentul.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one