Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

A treia schismă a stângii ameninţă PSD

A treia schismă a stângii ameninţă PSD
25-feb-2010

A treia schismă a stângii ameninţă PSD


Florin Ciornei
Joi, 25 Februarie 2010
Oficial, partidul lui Iliescu s-a scindat. Demisia lui Cristian Diaconescu şi asocierea sa la proiectul ministrului Gabriel Oprea pentru înfiinţarea unui nou partid de stânga oficializează scindarea PSD. A treia, din istoria de 20 de ani a formaţiunii politice fondate de Ion Iliescu. La următoarele alegeri, PSD nu va rivaliza doar cu dreapta, ci şi pe segmentul electoral de stânga cu un partid desprins din el. Un partid aşteptat de 7% din electorat, conform unor studii sociologice.PSD-iştii se înmulţesc prin diviziune

Fenomenul declanşat în februarie 2009, odată cu plecarea deputatului Gabriel Oprea şi continuat cu o hemoragie de demisii din grupurile parlamentare, s-a cristalizat într-o nouă formaţiune politică ce, prin ataşarea lui Cristian Diaconescu, dispune şi de un important vector de imagine.

„Cristian Diaconescu va ocupa o funcţie înaltă în partidul pe care îl vom înfiinţa. Va fi un partid de centru-stânga”, a declarat pentru EVZ Gabriel Oprea, ministrul apărării naţionale şi liderul grupului independenţilor. După ce şi-a depus demisia din PSD, Diaconescu şi Gabriel Oprea au avut o discuţie despre noul partid. Aici ar putea adera un alt nume important al PSD: deputatul Marian Sârbu, fostul ministru al muncii ofertat de Traian Băsescu să rămână la minister şi în cabineul Boc fără PSD. Potrivit unor surse politice, deşi oferta lui Băsescu este încă valabilă, Marian Sârbu ar putea opta doar pentru un rol în construcţia noului partid de stânga.

Un partid aşteptat

Cu imaginea lui Cristian Diaconescu şi cu Marian Sârbu în faţă, partidul lui Gabriel Oprea ar putea să fie pentru PSD un concurent serios pe voturile electoratului de stânga. Potrivit unui studiu IRES, 40% dintre români aşteaptă înfiinţarea unui nou partid. Mai mult, un nou partid de stânga ar putea fi cotat cu 7% dintre opţiunile electoratului doar prin simpla apariţie.

Sociologul Vasile Dâncu, directorul IRES, a confirmat datele acestui studiu. „Noi am avut mai multe cercetări cu întrebări legate de înfiinţarea unui nou partid. Într-adevăr, 40% dintre români spun că aşteaptă un nou partid”, a declarat Dâncu pentru EVZ. El susţine că un nou partid de stânga are şanse să ajungă la 7%, dar depinde foarte mult şi de evoluţiile ulterioare. „Nu este exclus să fie cotat cu 7%. Dar una este scorul pe care îl ai când intri pe piaţă şi alta este ce se întâmplă după o lună, două, trei sau la alegerile de peste 2 ani”, a declarat Dâncu.

Formaţiunea politică proiectată de Gabriel Oprea s-ar putea sprijini pe structuri constituite de aleşi locali plecaţi din PSD. Unul dintre aceştia este primarul sectorului 2 al Capitalei, Neculai Onţanu. La nivel central, acest partid porneşte de la un nucleu de senatori şi deputaţi. Grupul parlamentarilor independenţi, condus de Gabriel Oprea, a ajuns ieri la 20 de membri. După demisia lui Cristian Diaconescu, la scurt timp, încă un parlamentar PSD a părărsit partidul. E vorba de deputatul de Maramureş Cătălin Cherecheş, a cincea demisie după Congresul PSD.

Reacţii brutale în PSD: jitie trădătoare, arivist, profitor

Cristian Diaconescu a confirmat, într-o declaraţie pentru EVZ, demisia sa din PSD fără să ofere amănunte. Marţi seară, el spunea că ar putea pleca din partid dacă se va dovedi că filajul la care a fost supus timp de 10 zile a fost comandat de propriii colegi. Întrebat dacă prin demisia sa confirmă adeverirea acestei ipoteze, Diaconescu a respins „această interpretare”.

Reacţiile foştilor săi colegi de partid au fost împărţite. Unii şi-au exprimat regretul pentru „această pierdere”. Alţii l-au taxat brutal. „E o jitie trădătoare”, a spus Radu Mazăre, explicând termenul: „O jigodie mai mică”. Ion Iliescu l-a calificat drept „un arivist oarecare”. Ilie Sârbu a declarat că Diaconescu este un profitor de funcţii şi a plecat pentru că „urmăreşte ambasada de la Paris”. Preşedintele PSD l-a rugat să explice motivele plecării şi a promis „sancţiuni dure” dacă se dovedeşte că a fost filat şi şantajat de oameni din PSD. Mircea Geoană a declarat că plecarea lui Diaconescu este un semnal că „actuala conducere a pornit pe un drum prost”.

„Nu iau în considerare posibilitatea de a mă întoarce în PSD şi nici nu se pune problema să primesc ordine de undeva.“,
CRISTIAN DIACONESCU, fost membru PSD

PRIMELE DOUĂ SCINDĂRI

1992

Disensiunile dintre Petre Roman şi Ion Iliescu au dus la scindarea FSN, partidul monolit al stângii postdecembriste.
În primăvara lui 1992, Roman, deşi fusese debaracat de la conducerea guvernului, este ales lider al FSN. Situaţia nu a fost pe placul lui Ion Iliescu.

Apropiaţii acestuia părăsesc FSN şi înfiinţează un nou partid: FDSN, redenumit ulterior PDSR, câştigă alegerile parlamentare, iar Iliescu pe cele prezidenţiale din toamna anului 1992.

FSN-ul condus de Roman, redenumit ulterior PD, obţine doar locul 2 în alegeri şi rămâne în opoziţie.1997

În vara lui 1997, după un congres în care Ion Iliescu a consolidat puterea lui Adrian Năstase în defavoarea fostului ministru de externe Teodor Meleşcanu, nemulţumirile din partid au explodat.

Meleşcanu, Iosif Boda şi Mircea Coşea, fost ministru al privatizării, au plecat din PDSR.

Rând pe rând, şi alţi deputaţi şi senatori au trecut la grupul independenţilor şi au format Alianţa pentru România.

La primele alegeri la care a participat, localele din 2000, ApR a obţinut aproximativ 20%. Nu a reuşit însă să treacă pragul de 5% la parlamentarele din toamnă.sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one