Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

A început numărătoarea inversă a debarcării lui Geoană de la şefia Senatului

9-martie-2010

Scris de Sebastian Rusu
Deşi a obţinut sprijinul social-democraţilor pentru apărarea „redutei de la Senat“, preşedintele acestuia, Mircea Geoană, nu mai poate scăpa de revocarea din această funcţie, în contextul noii arhitecturi construite în Parlament: PDL-UDMR-Grupul Independenţilor. Pe de altă parte, marota utilizată de liderii social-democraţi cu privire la respectarea democraţiei şi a Constituţiei nu îşi mai are logică în faţa modului discreţionar cu care Geoană a condus lucrările Senatului. În acest sens, vicepreşedintele PD-L Sorin Frunzăverde a declarat ieri că demersul senatorilor partidului de revocare a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului a fost aprobat, cu unanimitate de voturi, de conducerea formaţiunii democrat-liberale. Potrivit acestuia, demersul este susţinut din punct de vedere politic de acest for decident al partidului şi întemeiat din punct de vedere procedural. La rândul său, ministrul culturii, deputatul Uniunii Kelemen Hunor, a afirmat ieri, la Realitatea FM, că juriştii PD-L şi UDMR sunt în căutarea unei soluţii constituţionale pentru schimbarea lui Mircea Geoană de la şefia Senatului, una dintre variantele luate în calcul fiind revocarea acestuia ca sancţiune pentru nerespectarea Regulamentului. „Există şi varianta care înseamnă revocarea ca sancţiune, dacă preşedintele Senatului nu a ţinut cont de Regulamentul Senatului, şi momentan cererea de revocare se bazează pe acest lucru, şi nu pe decizia politică a grupului care l-a propus“, a spus liderul Uniunii.

Diplomaţie versus resemnare

În faţa acestei decizii care va fi supusă la vot miercuri în plenul Senatului, Geoană a menţionat ieri că susţinerea partidului pentru menţinerea sa în această funcţie este „confirmată şi reconfirmată“, întrebarea fiind dacă PD-L are vreo „brumă“ de respect faţă de Constituţie. „Se pare că nu au, dar sunt convins că legea şi Constituţia vor fi învingătoare, pentru că nu este vorba despre funcţia mea, nu este vorba despre numele meu, este vorba despre un principiu constituţional, consfinţit de Curtea Constituţională“, a adăugat Geoană. Pe de altă parte, surse democrat-liberale au precizat pentru „Curentul“ că în momentul de faţă nu s-au discutat posibilele candidaturi pentru şefia Senatului, deşi Radu Berceanu şi Anca Boagiu au şanse să ocupe acest post dacă Geoană va fi destituit. „Ar fi benefic ca preşedintele Senatului, ca şi preşedintele Camerei, să facă parte din majoritatea guvernamentală, fiindcă acest lucru ar asigura o mai bună corelare între planurile Guvernului şi activitatea legislativă a Senatului, respectiv a Parlamentului“, a spus preşedintele Uniunii, Marko Bela.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one