Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Aşa cum anticipam, se anunţă vremuri grele pentru Crin în PNL

Aşa cum anticipam, se anunţă vremuri grele pentru Crin în PNL
Scris de Sebastian Rusu 10- feb - 2010
Apropierea congresului liberalilor de la începutul primăverii îi dă serioase bătăi de cap preşedintelui PNL, Crin Antonescu, care trebuie să ofere explicaţii serioase în privinţa pierderii prezidenţialelor şi a refuzului de a guverna alături de PD-L, în contextul în care candidatura lui Viorel Cataramă poate schimba peste noapte situaţia partidului, ameninţat de spectrul opoziţiei. Pe de altă parte, un nou mandat pentru Crin la şefia PNL depinde şi de graţiile omului de afaceri Dinu Patriciu, care în ultimul timp „l-a lăsat din braţe“ în mod discret. În acest sens, preşedintele PNL a declarat ieri, la un post TV, că nu se bazează pe sprijinul omului de afaceri, pentru că opţiunea acestuia sau potenţa financiară nu sunt decisive referitor la şefia PNL. Potrivit acestuia, la Congresul trecut nu s-a bazat şi nu a câştigat datorită sprijinului omului de afaceri, menţionând că Dinu Patriciu nu a dat mai mult decât un vot.
„Nici la Congresul trecut, când am devenit preşedinte, nu m-am bazat şi nu am câştigat datorită sprijinului lui Dinu Patriciu, care nu a avut mai mult decât un vot. Situaţia este asemănătoare şi acum, nu ştiu dacă Patriciu va participa la congres, dacă va fi delegat sau nu. Probabil că dacă va fi, mă va vota. Nici nu ştiu dacă va participa la Congres, dacă va fi delegat sau nu. Probabil că dacă va fi, mă va vota. Declaraţia Domniei Sale am luat act de ea, îi mulţumesc, are dreptate, şi probabil că va şi vota în consecinţă“, a opinat Antonescu.

Teama în faţa unui eşec anunţat

Pe de altă parte, trebuie să precizăm că încă din toamna trecută, cotidianul „Curentul“, în articolul „Şi tu, Dinu?“, publicat în 22 octombrie 2009, a intuit din timp schimbarea de optică a omului de afaceri în relaţia cu Crin.
„Susţinerea acordată de Patriciu lui Crin Antonescu pentru a câştiga şefia PNL a fost confirmată de un apropiat al liberalilor, Dan Andronic. Acesta a declarat la «Naşul» că Patriciu i-a spus că-l susţine pe Crin în bătălia cu Tăriceanu, întrucât are mai multe şanse să ajungă preşedintele României. Între timp, Patriciu se pare că şi-a refăcut calculele politice şi a văzut că, indiferent de combinaţie, Crin Antonescu nu e o carte câştigătoare pentru el.“
Deşi vrea să minimalizeze acest aspect belicos, Antonescu a pozat în permanenţă în candidatul puternic, capabil să se înfrunte cu orice contracandidat pentru şefia liberalilor. „Nu cred că opţiunea lui Dinu Patriciu este decisivă sau aş spune semnificativă. Evident nu aş vrea să-l jignesc pe Dinu Patriciu, e un nume categoric, în România şi, implicit, în PNL. Dar nu pot să vă spun cinci liberali care votează contrar opţiunii lor pentru că aşa a zis Dinu Patriciu. Nu pot să spun cinci liberali şi nu poate să spună nimeni, după părerea mea, pe temei“, a spus preşedintele PNL.

Despărţirea de Orban şi divergenţele de opinii

Deşi în martie 2009 asocierea cu Ludovic Orban i-a adus victoria lui Crin în bătălia cu Tăriceanu, Antonescu a susţinut ieri că
e posibil ca el să nu facă parte din echipa sa, având în vedere divergenţa pe care o au asupra alegerii noii conduceri a PNL pe moţiuni.
„Şi indiferent că va fi sau nu în conducerea partidului, va fi unul din colegii pe care îi respect şi îi preţuiesc pentru tot ce au făcut, fac şi vor face în PNL“, a susţinut Antonescu. La rândul său, Orban a refuzat politicos să dea un răspuns pertinent afirmaţiilor preşedintelui PNL: „liberalismul înseamnă în primul rând o competiţie liberă, fair-play, între indivizi. Atât în societate, cât şi în interiorul PNL, ar trebui să însemne acelaşi lucru. Valorile individuale trebuie să iasă la suprafaţă prin legitimitatea pe care le-o conferă votul individual exprimat de fiecare delegat la Congres“.
sursa http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one