Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Persoanele care au cumparat case fara scop comercial intre 2005 si 2009 nu vor plati TVA

26 martie 2010

Persoanele fizice care au cumparat, in perioada 2005-2009, imobile noi sau terenuri construibile in scop personal nu vor plati TVA, potrivit declaratiilor facute de presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

Actiunea ANAF nu este indreptata impotriva acelor persoane fizice care au achizitionat in calitate de cumparatori de buna credinta imobile noi. Se indreapta catre persoanele fizice care au actionat in mod deliberat si constant, vanzand imobile in scop comercial, fara a plati TVA", a declarat Sorin Blejnar.

ANAF efectueaza controale la persoanele fizice care au realizat tranzactii imobiliare cu terenuri construibile si constructii noi, cu caracter de continuitate. Astfel, sunt verificate 7.145 persoane, care in perioada 2006 - 2008, au efectuat peste 85.000 de tranzactii in valoare totala de 14,88 miliarde lei.

Presedintele ANAF a precizat ca persoanele fizice care au achizitionat constructii noi in scop personal nu vor avea obligatia sa plateasca 19% din valoarea tranzactiei.

"Este un tertip pe care incearca sa-l foloseasca dezvoltatorii si armata lor de avocati pe care i-au angajat sa discrediteze actiunea ANAFsi sa mute problema la acele persoane fizice care au cumparat imobile cu buna credinta si in scop personal. Resping cu hotarare aceasta incercare jalnica de deturnare", a explicat Blejnar.

ANAF precizeaza ca persoanele fizice care au vandut terenuri construibile si constructii noi, cu caracter de continuitate, aveau obligatia inregistrarii in scopuri de TVA (in conditiile prevazute la art. 152 din Codul fiscal sau inainte de inceperea activitatii economice conform prevederilor art. 153 din Codul fiscal) si platii TVA la bugetul de stat aferenta livrarilor.

Sorin Blejnar a exclus, totodata, posbilitatea ca persoanele fizice care au cumparat imobile sau terenuri construibile sa fie chemate in garantie in instanta de catre vanzatori pentru a plati 19% din valoarea tranzactiei sau ca acestea sa fie atrase in raspundere solidara de catre ANAF, daca dezvotatorii nu platesc TVA.


Sursa: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one