Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Pe cine va opri Fiscul în trafic

5 aug 2010

e CRISTINA DOBREANU 588 VIZUALIZARI | COMENTARII 2
Angajaţii Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală îi vor putea opri pe şoferi în trafic, iar viitorii conducători auto vor trebui să ştie acest lucru la examen.

Viitorii şoferi vor învăţa pentru examenul auto că nu doar poliţiştii pot opri autovehicule în trafic, ci şi angajaţii ANAF, respectiv inspectorii Gărzii Financiare şi cei de la Vamă, dacă un proiect de lege aflat în dezbatere publică până pe 13 august va trece de Parlament. Potrivit preşedintelui ANAF, Sorin Blejnar, controalele vor fi efectuate de „comisarii Gărzii Financiare şi cei de la Vămi, care sunt în subordinea ANAF, în zonele de aglomeraţie financiară pentru combaterea fenomenului de evaziune fiscală. Cei vizaţi vor fi conducătorii mijloacelor de transport marfă care de obicei nu au documente sau au marfă peste limita legală admisă". Potrivit Regulamentului în vigoare, şoferii au obligaţia de a opri la semnalul poliţiştilor de frontieră, îndrumătorilor de circulaţie ai Ministerului Apărării, agenţilor de cale ferată, membrilor patrulelor şcolare de circulaţie, la trecerile pentru pietoni din apropierea unităţilor de învăţământ şi a nevăzătorilor, la ridicarea bastonului. Dacă proiectul va trece, şoferii vor trebui să oprească şi la bastonul inspectorilor Fiscului. În cazul în care bastonul este scos pe partea stângă, trebuie să oprească şoferii aflaţi pe banda stângă de circulaţie, pe acelaşi sens sau pe sensul opus de mers.

În opinia lui Sorin Blejnar, această modificare era necesară pentru „armonizarea legislaţiei", pentru că, până acum, acest drept „era prevăzut în Legea de organizare şi funcţionare a Gărzii Financiare şi în Codul Vamal, însă o persoană care învaţă din Regulament pentru carnetul de şofer nu vede şi această prevedere". În proiectul legislativ, modificarea articolului 89 duce şi la completarea articolului 92, care permite şi inspectorilor fiscali să instaleze şi să folosească semnale luminoase, bastoane reflectorizante, girofaruri şi amplificatoare de voce pe maşinile de serviciu, pentru a transmite diverse indicaţii sau pentru a-i opri pe şoferi. Totodată, atunci când inspectorii vor scoate mâna cu sau fără baston reflectorizant pe partea dreaptă a maşinii, conducătorii auto aflaţi în spatele maşinii ANAF trebuie să oprească.

Proiectul de lege iniţiat de Ministerul de Interne a fost avizat favorabil de ministerele Finanţelor şi Justiţiei
sursa :http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one