Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Agentiile de pariuri protesteaza fata de eliminarea plafonului neimpozabil pentru veniturile din jocuri de noroc

8 iunie 2010


Alianta Confederatiilor Patronale din Romania si Asociatia Organizatorilor de Pariuri din Romania se opun ferm propunerii de modificare a art. 77 din Codul Fiscal in sensul eliminarii plafonului neimpozabil pentru veniturile din jocuri de noroc, informeaza un comunicat de presa al Aliantei Confederatiilor Patronale din Romania. In semn de protest fata de aceasta masura, 1.455 de agentii de pariuri, adica 96,7% din totalul celor aflate in Romania, isi vor inchide usile incepand de marti, 8 iunie 2010.


Potrivit ACPR, o masura similara de eliminare a plafonului neimpozabil a fost adoptata in 2005, prin OUG nr. 138 din 29 decembrie 2004, aplicabila incepand cu 1 Ianuarie 2005, iar consecinta imediata a acestei masuri a fost inregistrarea de catre organizatorii de pariuri a unei scaderi a incasarilor medii per agentie de 47,5%, ceea ce a determinat un proces accelerat de inchidere a agentiilor de pariuri care anterior erau neprofitabile sau cu profit redus.

Ulterior, 4 luni mai tarziu, pierderile bugetului de stat generate de scaderea dramatica a cifrei de afaceri a companiilor de pariuri au fost mai mari decat sumele colectate in plus prin impozitele retinute la sursa, astfel incat s-a revenit asupra masurii de eliminare a pragului de neimpozitare prin OUG 24 din 24 martie 2005. Era insa prea tarziu, pentru ca industria fusese deja grav afectata, iar companiile au avut nevoie de inca aproximativ un an ca sa revina la nivelul anterior de incasari.

"Estimarile facute de specialisti arata ca sumele aditionale care vor fi colectate prin impunerea procentului de 25% tuturor castigurilor obtinut din jocuri de noroc va fi de aproximativ 1,7 milioane lei, in timp ce pierderea lunara generata de scaderea cifrei de afaceri asupra impozitelor si taxelor directe va fi de peste 4,1 milioane lei. Asadar masura propusa ar produce o pierdere lunara directa bugetului de stat de aproximativ 2,4 milioane lei", se mai arata in comunicatul de presa.

CAPR considera ca, indirect, masura eliminarii pragului de neimpozitare a veniturilor obtinute din jocuri de noroc, va avea si alte efecte economice asupra fortei de munca si achizitiilor de bunuri si servicii. Potrivit acestora, trebuie avut in vedere ca in acest moment companiile private de pariuri au peste 4000 de angajati din care, in conditiile eliminarii pragului de neimpozitare a veniturilor obtinute din jocuri de noroc, cel putin jumatate si-ar pierde locurile de munca. Pentru pierderile generate de desfiintarea a peste 2000 de locuri de munca, impozitele si contributiile sociale lunare aferente sunt estimate la minimum 1,5 milioane lei. Mai exista o scadere a cheltuielilor operationale (achizitiilor de bunuri si servicii, inclusiv chirii) si implicit reducerea cu peste 1 milion lei lunar a TVA-ului aferent, ca urmare a reducerii activitatii. La toate acestea se adauga cheltuielile suplimentare produse statului roman prin cresterea somajului, dar si stoparea investitiilor in curs de derulare.

"Luand in considerare toate aspectele prezentate mai sus este evident ca masura eliminarii pragului de neimpozitare nu are nici o sustinere economica si cu siguranta va genera pierderi atat bugetului de stat consolidat, cat si bugetului asigurarilor sociale de minimum 4,9 milioane lei lunar", se mai arata in document.

Totodata, CAPR considera ca, in afara de pierderile directe catre buget, printre efectele acestei masuri vor fi si migrarea masiva a jucatorilor catre piata on-line si redirectionarea taxelor catre alte state datorita faptului ca firmele respective nu sunt inregistrate si autorizate in Romania, “resuscitarea” pietei negre a pariurilor sportive asociata in mod direct cu criminalitatea organizata care va gasi o noua sursa de finantare a activitatilor ilegale si iesirea de pe piata a companiilor multinationale care au cristalizat si credibilizat piata pariurilor sportive.
sursa :http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one