Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

TV Ziare.com: SAR cere ca arhivele SIPA sa fie desfiintate

23 martie 2010

Societatea Academica din Romania (SAR) cere ca arhiva SIPA (Arhiva fostului serviciu secret al Ministerului Justitiei) sa fie desfiintata pentru ca exista pericolul ca unii sa se foloseasca de ea pentru a santaja magistratii, a declarat marti la televiziunea Ziare.com Laura Stefan, expert anticoruptie si coordonator al programelor anticoruptie de la SAR.

"Arhiva SIPA contine scurte relatari de genul 'Gigel se iubeste cu Fanica' si alte lucruri. Exista un potential de santaj si acesta poate fi indepartat doar prin eliminarea acestei arhive. Raportul realizat de SAR arata ca arhiha SIPA poate sa fie folosita in mod abuziv de catre cei care o detin, iar aceasta situatie trebuie sa fie lamurita prin predarea ei la arhivele nationale", a spus reprezentantul SAR.

Urmariti AICIinregistrarea emisiunii cu Laura Stefan

Laura Stefan a vorbit si despre problema asigurarii independentei magistratilor care fac parte din Consiliul Suprem al Magistraturii, dar si despre faptul ca este foarte greu sa sanctionezi un membru care a gresit.

"Daca ne gandim la cei care fac parte din CSM, aici avem cea mai mare problema, sunt oameni care vin din magistratura si foarte putini din afara, adica din societatea civila. Daca am schimba aceste balante de putere si am vrea sa introducem mai multi din societatea civila, atunci vorbim de modificarea Constitutiei. Insa, daca este vorba de competente, aici cred ca e vorba de modificari de legi", a explicat coordonatorul programelor anticoruptie de la SAR.

CSM face ilegalitati

Laura Stefan a evidentiat faptul ca una dintre probleme de fond din Constitutie cu privire la CSM este cea care spune ca hotararile CSM nu pot fi atacate in instanta, in afara de cele care vizeaza cariera magistratilor.

"Insa ei adopta acte normative prin care organizeaza concursuri sau altele si drept urmare ele sunt nelegale si echivaleaza cu schimbarea legii. Aceste modificari sunt facute doar de CSM fara interventie parlamentara. Si nu este corect pentru ca ajungem in situatia in care CSM da legi si interfereaza cu activitatea parlamentara. De exemplu, daca privim din perspectiva ultimelor experiente stim ca codul deontologic al CSM a fost facut de domnul Costiniu, care este implicat in scandalul Catalin Voicu. Drept urmare, asteptarile nu pot sa fie foarte mari", a mai precizat aceasta.

Judecatorii mentionati in stenogramele Voicu nu ar trebui sa mai judece

Reprezentantul SAR subliniaza faptul ca judecatorii care sunt mentionati in stenogramele din cazul parlamentarului PSD Catalin Voicu nu ar trebui sa mai judece niciun dosar.

"CSM ar trebui sa iasa public si sa spuna ca ceea ce au facut acestia este inacceptabil, drept urmare ar trebui sa plece si sa nu mai intre in sala ca sa judece dosare. Acest scandal arata ca nu pierde doar CSM sau sistemul de Justitie, ci intreaga Romanie. Eu consider ca stenogramele sunt cu siguranta reale si ma bazez pe declaratia domnului Toni Grebla de la comisia juridica, care a spus ca sunt adevarate. De asemenea, as vrea sa spulber un mit conform caruia daca stenogramele sunt facute publice nu mai pot fi folosite ca probe. Nu este adevarat, insa trebuie o autorizatie de la judecatori pentru a fi facute publice. Cred insa ca in cazul Voicu nu exista, iar asta nu este legal", a mai spus Laura Stefan.

Reprezentantul SAR a mai declarat ca societatea trebuie sa ii sustina pe cei care incearca sa mearga contra valului, care nu obisnuiesc sa taca si sa lase capul jos.

"Daca oamenii sunt judecati pentru fapte de coruptie, sa nu iesim in strada doar pentru ca e primarul nostru si a pus flori in centru. Da, a pus in flori in centru pentru ca asta trebuie sa faca", a conchis expertul anticoruptie si coordonator al programelor anticoruptie de la Societatea Academica din Romania.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one