Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Sesiunea

10 aug 2010

Scris de Tia Şerbănescu
De când Raportul C.E. pe justiţie a taxat dur asasinarea ANI considerând că „România nu-şi îndeplineşte angajamentele asumate la integrarea în UE“, reacţiile politice n-au încetat să deplângă verdictul C.E. Preşedintele Băsescu „n-a acceptat“ această formulare „disproporţionată“ deşi el însuşi spusese acelaşi lucru când în Senat s-a produs atentatul împotriva ANI. Acceptată sau nu, formularea C.E. este mai blândă decât percepţia românilor despre îndeplinirea angajamentelor justiţiei faţă de propria menire. Considerând că „fără o lege a ANI serioasă, nu intrăm în Spaţiul Schengen“, preşedintele a convocat o sesiune extraordinară a parlamentului consacrată renaşterii ANI din propria cenuşă. Zis şi făcut! Camera Deputaţilor începe în 16 august sesiunea ANIversară - dar fără legea ANI pentru că nimeni, nici guvernul şi nici parlamentarii, n-a produs între timp o lege care s-o înlocuiască pe răposata respectând în acelaşi timp obiecţiile Curţii Constituţionale care i-a dat (nu tocmai dezinteresat) lovitura de graţie. Aşa încât chiar avem o premieră absolută: sesiune extraordinară pentru o lege care nu există. Ministrul justiţiei, dl Predoiu, a anunţat că „va colabora la redactarea textului“ care se vrea „un semnal politic corect“ la „semnalul energic“ din Raportul C.E. Bine că va colabora! Era şi mai bine dacă-l elabora. Ce-or fi făcut specialiştii din Ministerul Justiţiei până acum? Justiţia e în vacanţă aşa că aveau răgaz suficient să redacteze legea. La Cameră va avea loc, în consecinţă, un spectacol fără text, o improvizaţie lăsată la inspiraţia actorilor. Dna Anastase care a convocat colectivul artistic al Camerei se bazează pe Comisia juridică: „s-a decis sesizarea Comisiei juridice pentru a analiza decizia C.C. şi a veni cu un raport“. Un raport la decizia C.C., adică o necropsie! Mersi! Numai că sesiunea urma să dezbată noua lege ANI şi nu decizia C.C. În ce o priveşte pe ANI II, nimeni nu ştie dacă există: are misterul Elodiei. Opoziţia consideră că problema e a guvernului, guvernul a pasat-o parlamentului, parlamentul se întruneşte dar subiectul lipseşte. Aşteptăm o şedinţă de guvern pentru aprobarea bugetului fără existenţa bugetului şi adoptarea unor măsuri de relansare economică în absenţa acestora. Probabil că biata ANI, după atâtea mutilări suportate în parlament, i-a luat frica dlui Frunda şi se teme să mai apară în faţa aleşilor zicându-şi precum cronicarul: când nu sunt de faţă, n-au decât să mă omoare.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one