Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Secţiune nouă

10 iunie 2010

Scandalul din Parlament generat de numirea a doi judecători constituţionalişti s-a extins şi în plenul Curţii Constituţionale. Fostul preşedinte al Curţii Ioan Vida, al cărui mandat a expirat la data de 7 iunie, îi acuză pe ceilalţi magistraţi de încălcarea legii.

Vida a contestat decizia de numire a lui Ion Predescu ca preşedinte interimar, în locul său. "Deci ei au fost cinci inşi în plen. Cvorumul legal este de şapte persoane, cel puţin. Când am văzut că ei au gânduri de genul ăsta, am ieşit din sală şi i-am lăsat să facă ce vor. Nu există instituţia de preşedinte interimar ", a afirmat Vida, la TVR.

TAGURI
curteaconstitutionala
Legea de funcţionare a Curţii Constituţionale nu precizează ce se întâmplă în situaţia în care mandatul preşedintelui expiră, iar posturile vacante nu sunt ocupate. Camera Deputaţilor şi Senatul ar trebui să desemneze câte un judector pentru locurile vacante, însă numirea lui Valer Dorneanu (PSD) a fost blocată, PDL solicitând reluarea votului asupra candidaturii acestuia.

Liderul PSD Victor Ponta a acuzat-o, ieri, pe Roberta Anastase, preşedintele Camerei Deputaţilor că va întârzia intrarea în vigoare a legilor austerităţii prin refuzul de a semna numirea lui Valer Dorneanu la Curtea Constituţională (CC). "Atât timp cât CC nu este completă nu va putea judeca sesizările care vor fi făcute pe legile anticriză şi în consecinţă acestre legi nu vor putea fi aplicate", a explicat Ponta.

El a adăugat că, pentru a funcţiona legal, CC trebuie să aibă un nou preşedinte care să fie ales de toţi cei nouă judecători. În prezent, CC este condusă interimar de judecătorul Ion Predescu, iar două posturi de judecător sunt vacante: este vorba despre magistratul propus de Camera Deputaţilor, respectiv de Senat. În urmă cu o săptămână, preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase a refuzat să semneze numirea la CC a candidatului propus de PSD, Valer Dorneanu, susţinând că acesta are nevoie, pentru a ocupa acest post, de votul majorităţii absolute (168) a deputaţilor.

Dorneanu a obţinut 161 de voturi, adică ale majorităţii simple (majoritatea deputaţilor prezenţi), în timp ce contracandidatul său de la PDL Ştefan Minea a primit doar 123 de voturi. Victor Ponta a mai spus că Roberta Anastase cere reluarea votului în plen pentru postul de judecător la CC în condiţiile în care nici candidatul PDL Ştefan Minea nu are cum să obţină voturile majorităţii absolute, ceea ce ar face ca blocajul "să dureze la nesfârşit".
sursa :http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one