Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Romania a primit 110 milioane de euro de la Banca Mondiala, pentru reforma sistemului judiciar

Romania a primit 110 milioane de euro de la Banca Mondiala, pentru reforma sistemului judiciar
Astazi, ora 15:34-19-feb-2010
Avocatnet.ro
Banca Mondiala a acordat statului roman un imprumut in valoare de 110 milioane de euro, cea mai mare parte din aceasta suma fiind alocata pentru reabilitarea infrastructurii instantelor, informeaza un comunicat de presa al Ministerului Justitiei (MJLC).

Pe langa imprumutul Bancii Mondiale se adauga si contributia Guvernului Romaniei, in cuantum de 32 milioane Euro. Pana in prezent, din aceasta suma, MJLC a primit de peste 18 milioane euro, platile efectuate fiind in valoare de apeoximativ 7,2 milioane euro.

MJLC precizeaza ca, pentru reabilitarea sediilor a 20 de instante finantate din acest imprumut, a fost necesara fie reactualizarea documentatiei tehnice, fie elaborarea acesteia pentru a corespunde cerintelor actuale ale beneficiarilor şi standardelor de proiectare internationale.

“Perioada necesara pentru intocmirea proiectelor tehnice şi obtinerea tuturor avizelor şi a autorizatiilor de construire a fost mult mai mare decat s-a estimat initial, ceea ce a determinat ca primele contracte de executie sa fie semnate la inceputul anului 2009”, se mai arata in comunicat.

In ultimii doi ani am marit ritmul de lucru in cadrul ministerului pentru a compensa legislatia stufoasa şi procedurile legale greoaie. Ne aşteptam ca, in perioada urmatoare, sa finalizam procedurile de licitatie pentru semnarea unor noi contracte in valoare de aproximativ 40 milioane Euro. Formalitatile depind insa şi de alte institutii. Derularea acestui imprumut a fost o prioritate inca din 2008 şi am facut demersuri pentru extinderea termenului de acordare a imprumutului şi flexibilizarea programului. Sistemul judiciar are nevoie de aceste investitii, dar termenul s-a dovedit a fi nerealist, avand in vedere procedurile administrative de durata necesare pentru derularea proiectelor. Am discutat, in principiu, şi despre posibilitatea acordarii unui nou imprumut pentru accelerarea reformei in sistemul judiciar”, a explicat ministrul justitiei, Catalin Predoiu.

”Banca Mondiala sprijina Proiectul Reforma Sistemului Judiciar, atat ca proiect comun cu Ministerul Justitiei şi cu Consiliul Superior al Magistraturii, cat şi ca proces general orientat spre reformarea sistemului judiciar, in ansamblul sau, in Romania. Un sistem legal şi judiciar care functioneaza bine este o componenta esentiala in ansamblul cadrului institutional necesar obtinerii unei creşteri economice sustinute şi dezvoltarii sociale. Pentru a sprijini angajamentul Guvernului in procesul de reforma a sistemului judiciar, Banca a asigurat şi va continua sa ofere asistenta in cateva domenii, incluzand analiza, asistenta tehnica şi finantare pentru investitii publice şi politici de reforma”, a declarat Francois Rantrua, manager de tara al Bancii Mondiale in Romania.

Reforma Sistemului Judiciar urmareste sa sprijine Guvernul Romaniei in cresterea eficientei instantelor romanesti si sa imbunatateasca sistemul judiciar, pentru reduce coruptia si a crea un act de justitie mai transparent. Imprumutul a fost acordat in 2006 pentru o perioada de cinci ani.

Sprijinul financiar este oferit pentru modernizarea infrastructurii unor cladiri de instante judecatoreşti si automatizarea lor; reforma administratiei instantelor; sprijin informatic pentru instante (designul si implementarea unui sistem de gestionare a resurselor pentru intregul sistem judiciar) si dezvoltarea institutionala pentru cele mai importante institutii din sistemul judiciar.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one