Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Reforma Justitiei, "rezolvata" prin infiintarea unei noi comisii

Reforma Justitiei, "rezolvata" prin infiintarea unei noi comisii
Luni, 25 Ianuarie 2010

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil proiectul de hotarare privind instituirea Comisiei de monitorizare a indeplinirii conditionalitatilor cuprinse in Mecanismul de Cooperare si Verificare impus de Comisia Europeana.

Proiectul este elaborat de ministerul Justitiei si propune crearea unei comisii coordonata de ministrul Justitiei si alcatuita din reprezentanti cu putere de decizie de la nivelul institutiilor implicate, respectiv MJ, Ministerul Administratiei si Internelor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Finantelor Publice, Departamentul pentru Afaceri Europene, Consiliul Superior al Magistraturii, Inalta Curte
de Casatie si Justitie, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Directia Nationala Anticoruptie si Agentia Nationala de Integritate. Initiatorul proiectului apreciaza ca infiintarea unei comisii pune in evidenta vointa autoritatilor nationale de a gasi cele mai bune solutii pentru punerea in practica a propunerilor continute in ultimul raport al CE.

Ministerul Justitiei considera ca indeplinirea celor patru conditionalitati trebuie sa constituie, in perioada imediat urmatoare, o prioritate a Romaniei, implicarea tuturor factorilor de decizie fiind determinanta. "Mentinerea MCV demonstreaza neincrederea forurilor europene in masurile intreprinse de autoritatile romanesti pentru reformarea sistemului judiciar si pentru accelerarea luptei impotriva coruptiei, Romania continuand sa fie un stat membru al Uniunii Europene aflat sub monitorizare", se arata in proiectul de act normativ. MJ mai arata in proiect ca se impune accelerarea procesului de reforma a sistemului judiciar si a luptei impotriva coruptiei si crearea unui mecanism flexibil si eficient de luare a deciziilor necesare pentru punerea in practica a masurilor de natura a duce la indeplinirea angajamentelor Romaniei in contextul MCV. Comisia va face o informare periodica a primului-ministru Emil Boc, a Parlamentului si a presedintelui Romaniei cu privire la progresele inregistrate si la dificultatile intervenite si va determina implicarea acestor institutii, la nivel decizional, in procesul de indeplinire a angajamentelor asumate de tara noastra la nivel european.
De asemenea, Comisia de monitorizare a progreselor inregistrate de Romania in domeniul reformei sistemului judiciar si luptei impotriva coruptiei trebuie sa supuna aprobarii Guvernului un proiect de hotarare care sa contina Planul de actiune pentru indeplinirea conditionalitatilor din cadrul MCV, urmand ca planul sa fie structurat pe patru sectiuni, pentru fiecare obiectiv in parte si sa cuprinda masuri concrete, punctuale care sa raspunda problemelor actuale ale sistemului judiciar roman. Fiecare masura va fi insotita, potrivit proiectului, de termene de indeplinire, indicatori de performanta, surse de verificare si institutia responsabila. Comisia va adopta rapoartele periodice lunar, o data la doua luni, semestrial si anual.
sursa http://stiri.rol.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one