Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Reacţie cu întârziere în cazul „Voicu”, faza Costiniu-Jipa

1 aprilie 2010

Autor: Raluca Stepanov
Situaţia celor doi magistraţi ai Curţii Supreme, Florin Costiniu şi Cristian Jipa, puşi sub acuzare în dosarul „ Voicu”, va fi dezbătută de Consiliul Superior al Magistraturii peste două luni.

Inspecţia Judiciară a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a finalizat raportul preliminar în cazul judecătorilor Florin Costiniu si Cristian Jipa, puşi sub acuzare în dosarul „Voicu”, situaţia acestora urmând să fie discutată, însă, în Comisia de disciplină cândva, în următoarele două luni.

Tărăgănarea unei decizii ferme a CSM îi nemulţumeşte pe cei peste 300 de judecători care au semnat, încă de săptămâna trecută, o petiţie înaintată forului care ar trebui să le apere reputaţia. Întrucât reacţia CSM întârzie, EVZ a decis să se alăture, de astăzi, magistraţilor nemulţumiţi : cerem CSM să interzică judecătorilor urmăriţi penal să intre în sălile de judecată şi să formuleze criterii transparente şi aplicabile tuturor can didaţilor la numirea în funcţii la Curtea Supremă.
SUMARUL ARTICOLULUI
Reacţie cu întârziere în cazul „Voicu”, faza Costiniu-Jipa
Voicu, recidivă medicală

Prin urmare, de azi, toţi cetăţenii se pot alia protestului „robelor” care cer reforma sistemului judiciar, completând talonul din ziar şi trimiţându-l pe adresa redacţiei.

„Reacţia rapidă e esenţială”

Ieri, unul dintre semnatarii petiţiei, judecătorul Cristian Danileţ, reprezentant al SoJust, le-a transmis chiar şi o recomandare membrilor CSM: „Cred că, în acest caz, trebuie să se dea o soluţie dreaptă, nu sub presiune. Dar, cu cât se lungeşte procedura, cu atât sus pi ciunile societăţii sunt mai mari ”.

La rândul ei, magistratul Dana Gârbovan întăreşte ideea că e nevoie de o reacţie urgentă a CSM, tocmai pentru că este vorba despre un scandal public.

„Reacţia rapidă e esenţială. De asta am fost şi noi nemulţumiţi. Se poate face ceva cu mai multă severitate. Până la urmă va fi nevoie de un rezultat. În ciuda protestului, CSM nu a luat în considerare ce am cerut, iar aceşti judecători intră şi acum în sală”.

Judecător arestat

În timp ce petiţia magistraţilor adună din ce în ce mai mulţi susţinători, un nou caz de corupţie loveşte imaginea justiţiei: vicepreşedintele Judecătoriei Petroşani, Valentin Popescu, a fost arestat, ieri, sub acuzaţiile de luare de mită, trafic de influenţă, efectuare de tranzacţii incompatibile cu funcţia deţinută şi cumpărare de influenţă. (A contribuit Mihaela Moraru)

REACŢII

Protestul robelor, în presa străină

Protestul celor peste 300 de judecători români care au semnat petiţia pentru „consolidarea sistemului judiciar” pătat de multe acte de corupţie nu a rămas fără ecou în presa occidentală.

Agenţia France Presse (AFP) a difuzat, luni, declaraţiile unuia dintre petiţionari, magistratul Dana Gârbovan, preşedintele Uniunii Naţionale a Judecătorilor din România (UNJR). „Răspunsul judecătorilor la acest demers este încurajator. Sunt convinsă că 99 la sută dintre judecători doresc o justiţie curată şi independentă”, a declarat Gârbovan pentru AFP.

Pe scurt, magistraţii cer Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) „o poziţie neechivocă privind încălcarea normelor de etică profesională”.

După ce, săptămâna trecută, prestigiosul cotidian francez „Le Monde” a publicat un amplu articol despre cazul „Voicu” - cel care a generat atât anchetarea judecătorilor Florin Costiniu şi Cristian Jipa, cât şi nemulţumirea protestatarilor din magistratură -, ieri, cel mai influent cotidian german, „Frankfurter Allgemeine Zeitung” (FAZ), a publicat şi el un articol despre cazul senatorului PSD. Sub titlul „Un senator scump pentru orice împrejurare”, FAZ relatează faptele lui Voicu, aşa cum reies ele din stenogramele DNA: intervenţia în favoarea soţiei lui Miron Mitrea, ajutorul acordat lui Ludovic Orban sau sprijinul pe care i l-ar fi solicitat chiar şi soacra lui Mircea Geoană.

„Era scump, dar foarte practic: atunci când vreun politician, sau om de afaceri influent, era prins la înghesuială, aceştia i se adresau senatorului PSD Cătălin Voicu, poreclit «Naşul» în propriul partid”, scrie FAZ.

Potrivit jurnaliştilor germani, Voicu intervenea fie la conducerea poliţiei, fie la Curtea Supremă, contra unei „taxe de intermediere”.

EVZ SUSŢINE PROTESTUL MAGISTRAŢILOR!

„Evenimentul zilei” se aliniază protestului înaintat Consiliului Superior al Magistraturii de peste 300 de magistraţi din toată ţara.

Alături de ei, cerem Consiliului Superior al Magistraturii să interzică judecătorilor urmăriţi penal să intre în sălile de judecată şi să formuleze criterii clare, transparente şi aplicabile tuturor candidaţilor, la numirea în funcţii la Curtea Supremă.

Petiţia iniţiată de judecătorii care doresc „o justiţie curată” poate fi semnată de toţi cetăţenii ce doresc să se alăture acestui demers. Acest lucru poate fi făcut completând talonul din ziar care poate fi trimis la adresa redacţiei, Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti cu menţiunea Evenimentul zilei, „Protestul magistraţilor”.
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one