Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Raportul Comisiei Europene pe justiţie critică dur România

20 iulie 2010


Autor: Adrian Cochino
Reorganizarea ANI este dur criticată în raportul Comisiei Europene (CE) privind justiţia din România, raport care critică şi CSM, dar apreciază activitatea DNA, potrivit Realitatea.net, care citează NewsIn.

Raportul, care va fi adoptat azi de CE, e al patrulea document anual elaborat în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV). MCV va continua până când România va îndeplini cele 4 obiective asumate, ce vizează reforma justiţiei şi anticorupţia.

Proiectul de raport citat de Realitatea. net precizează că legea adoptată de parlament "a slăbit eficienţa cadrului de funcţionare a ANI în domenii fără legătură cu decizia Curţii Constituţionale. Drept urmare, un important impediment şi mijloc de sancţionare a corupţiei a fost astfel pierdut".

Comisia apreciază activitatea DNA şi observă că parlamentul "a aprobat cu repeziciune deschiderea investigaţiilor penale într-un caz al unui parlamentar care a fost ministru".

Raportul observă însă că o cerere de percheziţie cu privire la acelaşi parlamentar e în aşteptare din 16 februarie (cazul Ridzi - n.r.), iar un caz vizând un fost premier (Adrian Năstase - n.r.) e permanent blocat, printr-un refuz parlamentar privind deschiderea investigaţiilor.

Critici primeşte şi CSM, care a făcut "o practică" din acceptarea pensionării magistraţilor suspendaţi, arestaţi sau puşi sub acuzare. CE se arată îngrijorată de maniera CSM de rezolvare a problemelor de corupţie din sistem.
sursa :http://www.evz.ro/

Amputarea atribuţiilor ANI, atacată de Comisia Europeană

Romulus Georgescu
128 afişăriLuni 19 iul 2010
Reducerea atribuţiilor Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) este criticată de Comisia Europeană în raportul privind evoluţiile înregistrate în lupta anticorupţie din România, potrivit unui draft obţinut de Hotnews.

Nemulţumirile oficialilor europeni se suprapun cu revenirea legii în Parlament după ce ieri a fost, din nou, respinsă de Curtea Constituţională. Potrivit proiectului de raport, România a făcut paşi înapoi, după ce Curtea Constituţională a declarat neconstituţionale la 14 aprilie 2010 o serie de prevederi din Legea ANI.

Eliminarea comisiilor pentru verificarea averilor, un element fundamental din competenţele originale ale ANI, este una dintre criticile aduse de experţii CE. Noua lege adoptată de Parlament "a slăbit eficienţa cadrului de funcţionare a ANI în domenii fără legătură cu decizia CC".

Raportul menţionează şi permisiunea acordată persoanei vizate de a rectifica în orice moment declaraţia de avere fără ca un astfel de gest să aibă urmări de natură penală. În acest fel, se reduce orice motivaţie de a completa cu acurateţe declaraţia de la bun început şi apare posibilitatea de a bloca verificările, afirmă experţii europeni.

TAGURI
anicomisia europeanaromanialegea anibasescu
Legislativul,din nou criticat

Potrivit proiectului de raport, Comisia Europeană continuă să aprecieze activitatea DNA, iar în privinţa Parlamentului a constatat că a aplicat doar parţial recomandările Bruxelles-ului cu privire la cazurile de corupţie la nivel înalt. Deşi nu o nominalizează pe Monica Iacob Ridzi, documentul face referire la cazul fostului ministru democrat-liberal al Tineretului şi Sportului. Potrivit draftului, Parlamentul a demarat cu repeziciune procedurile necesare pentru cercetarea unui demnitar în iulie 2009.

Însă, o altă cerere referitoare la aceeaşi persoană este în aşteptare din 16 februarie şi o cerere separată de percheziţie a fost depusă la 10 februarie, cu privire la acelaşi fost ministru, dar aprobarea parlamentară este încă pe rol. Un caz cu privire la un fost prim-ministru (Adrian Năstase - n.r.) este considerat permanent blocat, printr-un refuz parlamentar de a permite deschiderea investigaţiilor penale.

Legea averilor, înapoi în Parlament

Curtea Constituţională a respins, ieri, cu unanimitate de voturi noua lege de funcţionare a ANI pe baza unei contestaţii depuse de preşedintele Traian Băsescu. După decizia de ieri a Curţii, legea trebuie rediscutată, din nou, de fiecare Cameră a Parlamentului în parte pentru că judecătorii au extins dezbaterile asupra întregului act normativ.

Preşedintele Traian Băsescu reclamase faptul că Senatul a legiferat în materia comisiilor de cercetare a averilor, subiect care, potrivit Constituţiei, ţine de competenţa Camerei Deputaţilor.
sursa ;http://www.adevarul.ro

Legea ANI, declarata neconstitutionala de CCR

Curtea Constitutionala a decis, luni, ca Legea privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr.144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative, este neconstitutionala. Decizia vine la 6 zile dupa ce Traian Basescu a sesizat CCR in legatura cu neconstitutionalitatea legii ANI reexaminate.

Citeste aici textul integral al sesizarii trimise in urma cu 6 zile de seful statului Curtii Constitutionale.

Legea se va intoarce acum la Camera Deputatilor, care este camera decizionala, pentru a fi pusa in acord cu prevederile Constitutiei.

Practic, seful statului a contestat un viciu in procedura de adoptare a legii in Parlament, sesizand CCR in legatura cu faptul ca adoptarea dispozitiilor Legii privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice era de competenta Camerei Deputatilor, in calitate de camera decizionala, si nu a Senatului.

Este pentru a doua oara cand Legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate este declarata neconstitutionala de catre CCR. In luna aprilie, Curtea Constitutionala a declarat neconstitutionale mai multe articole ale Legii de functionare a Agentiei. Practic, in urma acestei decizii, Agentia de Integritate a ramas fara atributiile principale, senatorii, deputatii, ministrii si alti demnitari nemaifiind obligati sa isi faca publice declaratiile de avere si de interese.
sursa :http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one