Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Raport CE pe justitie: Romania, incapabila sa mentina ritmul reformei

18-martie-2010

Raportul interimar al Comisiei Europene privind justitia in Romania va arata ca tara nu a fost capabila sa mentina ritmul reformei, fiind sesizata o scadere in ultimele sase luni.

"In ultimele sase luni, Romania nu a fost capabila sa mentina ritmul reformei inregistrat la jumatatea anului 2009 si nici ritmul angajamentelor luate", arata un proiect al raportului, citat de Rfi.

Textul indica intarzieri in discutiile parlamentare interne privind cele doua Coduri de procedura civila si penala, asupra carora Bruxelle-ul se pronunta anual.

Predoiu: Nu sunt optimist in ceea ce priveste raportul pe Justitie

DNA, bila alba pentru Romania

Directia Nationala Anticoruptie este, insa, bila alba pentru tara noastra in raportul privind progresul reformelor in justitie. Astfel, se arata ca DNA a inregistrat rezultate bune, un progres care se mentine fata de anii trecuti.

De altfel, dosarele penale privind combaterea marii coruptii au crescut cu o treime in 2009 fata de 2008.

Raportul interimar si pur factual al Comisiei Europene este asteptat sa fie dat publicitatii la inceputul saptamanii viitoare, dupa cum a anuntat, luni, purtatorul de cuvant al CE, Mark Gray, adaugand ca, la fel ca in anii precedenti, raportul va contine elemente factuale, dar nu si o evaluare politica.

Catalin Predoiu: Raportul CE pe justitie va fi dat publicitatii zilele urmatoare

"Rapoartele nu vor fi publicate in aceasta saptamana, dar credem ca ele vor fi adoptate in saptamana cuprinsa intre 22-26 martie", a spus Gray.

Raportul global privind reforma justitiei si combaterea coruptiei in Romania si Bulgaria este asteptat doar in vara acestui an, acela va cuprinde si elemente politice.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one