Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Predoiu: Instanta suprema ar trebui sa judece doar inaltii demnitari

Predoiu: Instanta suprema ar trebui sa judece doar inaltii demnitari
de V.M. HotNews.ro
Sâmbătă, 6 februarie 2010, 15:31 Actualitate | Esenţial


Catalin Predoiu
Foto: AGERPRES
Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a avansat, sambata, ideea modificarii arhitecturii sistemului judiciar, in sensul in care Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) sa nu mai aiba jurisdictie decat asupra inaltilor demnitari, restul cauzelor urmand a fi solutionate la instantele inferioare, relateaza Mediafax.

Concret, ministrul a spus ca, in recurs, cauzele ar urma sa fie judecate de curtile de apel, insa eventuala modificare a legii nu ar trebui sa conduca la transferarea cauzelor care deja sunt pe rolul ICCJ, ci ele sa fie judecate in continuare aici.

Invitat sambata la o emisiune a postului public de televiziune, Predoiu a vorbit, in contextul adoptarii Codurilor de procedura civila si procedura penala, despre unele modificari si simplificari ale procedurilor judiciare existente. El s-a referit la schimbarea jurisdictiei instantei supreme, dar si la simplificarea procedurilor de citare in procesele civile si a modalitatii de judecare a recursurilor in interesul legii la instanta suprema.
sursa http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one