Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Politizarea raportului pe Justitie

24 iulie 2010


Raportul a fost un bun prilej pentru opozitie de a se mai rafui cu presedintele Traian Basescu, iar pentru putere de a da vina pe intreaga clasa politica. Principalul responsabil de mutilarea legii ANI, senatorul Gyorgy Frunda, considera ca raportul i-a dat dreptate.

Autor al amendamentelor care au masacrat legea ANI, senatorul UDMR Gyorgy Frunda nu-şi asumă nicio responsabilitate privind semnalele negative de la Bruxelles. El susţine chiar că raportul Comisiei confirmă punctele sale de vedere."În privinţa legii ANI, cred că raportul prezintă aceleaşi puncte de vedere pe care le-am exprimat şi eu în parlament. Raportul susţine o lege ANI în conformitate cu Constituţia, aşa cum am afirmat şi eu. Practic, Comisia a confirmat ceea ce am spus eu", a declarat Frunda, pentru HotNews.ro.
Gyorgy Frunda a adăugat că nu crede că amendamentele adoptate la propunerea sa sunt cele care au determinat criticile din raport. "Nu cred că eliminarea comisiilor de cercetare a făcut Comisia să fie atât de critică", a mai spus senatorul UDMR.

Victor Ponta, preşedintele PSD a declarat ca lupta presedintelui cu coruptia se traduce printr-o succesiune de rapoarte negative. „Din păcate, nu e nici o supriză raportul de ţară, în sensul că de şase ani, de când domnul Băsescu este preşedinte şi luptă cu corupţia, avem numai rapoarte negative (...) Ţinem acelaşi ministru în toate Guvernele şi avem rapoarte negative, ţinem acelaşi şef la DNA şi avem rapoarte negative. Ceea ce e mai rău e că nici acum nu se va întâmpla nimic. Vom avea exact aceeaşi oameni în funcţii şi, la anul, Justiţia română va fi în acelaşi stadiu catastrofal în care se află acum".

Tudor Chiuariu, fost ministru liberal al Justiţiei, in mandatul caruia a fost adoptata legea ANI declarata neconstitutionala de CCR, sustine ca CE pune semul egal intre guvernele Nastase si Boc. „Este pentru prima dată când, într-un raport de ţară după dobândirea calităţii de membru al Uniunii, CE constată că România încalcă în mod clar angajamentele luate la momentul aderării, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Prin aceasta, Comisia Europeană pune semnul egal între Guvernul Boc şi Guvernul Năstase în ceea ce priveşte tolerarea corupţiei, a conflictelor de interese, a fraudei fondurilor europene".


Valeriu Stoica, vicepreşedinte PDL şi fost ministru de Justitie, gaseste ca vinovata este intreaga clasa politica. „Este vorba despre responsabilitatea întregii clase politice, desigur că PDL nu poate să se derobeze de răspunderea pe care o are, dar nu este vorba doar de PDL, este vorba, în principal, despre cei care au mutilat reglementarea ANI în Parlament şi care sunt bine cunoscuţi opiniei publice. O mare responsabilitate o are Curtea Constituţională, pentru că, din motive de neînţeles, a contribuit la fragilizarea instituţională a ANI".
sursa :http://www.revista22.ro/-
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one