Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Parchetele mici din Romania vor fi desfiintate

Parchetele mici din Romania vor fi desfiintate
Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi, la Vaslui, ca aproximativ 20 de unitati mici de parchet din tara vor fi desfiintate in paralel cu instantele de care tin.

Decizia de desfiintare a parchetelor mici urmeaza sa fie luata de Ministrul Justitiei, urmand ca in functie de distante si de modul in care se va regla si competenta instantelor, sa se hotarasca unde vor fi arondate parchetele desfiintate. “Desfiintarea unitatilor de parchet si realocarea posturilor catre unitatile mari trebuie sa fie o masura care sa fie luata corelativ si cu desfiintarea instantelor, pentru ca parchetele functioneaza pe langa instante. Lista cu unitatile care sunt propuse pentru desfiintare, acum 20 la numar, va fi actualizata, in functie de analiza datelor statistice”, a declarat joi, la Vaslui, Laura Codruta Kovesi.

Din judetul Vaslui va fi desfiintat Parchetul Murgeni, rearondarea lui se va face la cea mai apropiata unitate de parchet.

Procurorul general a precizat ca o alta problema cu care se confrunta parchetele este cea a numarului mare de dosare pe care trebuie sa le supravegheze, iar raportul intre politistii judiciari si procurori este de 26 de politisti la un singur procuror.


“Am demarat un proces de consultare a colectivului cu privire la preluarea Politiei Judeciare de catre Ministerul Public, pentru ca politistii sa faca echipa comuna cu procurorii atunci cand solutioneaza dosarele. Daca fiecare dintre acesti politisti are unul sau doua dosare, deja un singur procuror trebuie sa supravegheze un volum foarte mare de dosare aflate in lucru.

Nu am luat o decizie finala cu privire la felul in care va fi facuta preluarea, deoarece procesul de consultare este in plina derulare. La nivelul Ministerului Public am demarat si un studiu comparativ cu celelalate tari din Uniunea Europeana pentru a vedea cum este reglementata aceasta problema. Ne-am dori un sistem similar cu cel al DNA, in care politistii sunt angajatii institutiei si lucreaza impreuna cu procurorii. Exista acum o problema cu subordonarea politistilor atat fata de procurori cat si fata de sefii ierarhici, ei avand mai multe atributii si sarcini de indeplinit”, a declarat Laura Codruta Kovesi.

Sursa: Cotidianul
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one