Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Nou razboi intre tinerii magistrati si CSM

4 aug 2010


Uniunea Naţională a Judecătorilor din România (UNJR) a transmis CSM o scrisoare deschisă în care avertizează că unii dintre membrii săi ignoră recomandările Comisiei Europene (CE). Ei sustin ca CSM nu respecta procedura de selectie pentru alegerile care vor avea loc pentru viitorul Consiliu, nescotind la concurs trei dintre posturi.

"La scurt timp după ce a fost dat publicităţii cel mai dur Raport pe justiţie al CE, respectiv raportul Comisiei Europene pe Mecanismul de Cooperare şi Verificare, conduita unor dintre actualii membri ai CSM contravine recomandărilor explicite din cuprinsul raportului, referitoare la procedura alegerilor pentru viitorul Consiliu şi la eligibilitatea candidaţilor în cadrul acestor alegeri", arată reprezentanţii UNJR.

Concret, susţin aceştia, CSM nu a declarat eligibile pentru concurs trei posturi, ignorând astfel avertismentele Bruxelles-ului. "Este vorba despre postul judecătoarei Ana Lăbuş şi despre cele ale procurorilor Bogdan Licu şi Graţiana Isac. Este inadmisibil ca aceşti trei magistraţi să încalce legea şi să ţină cu dinţii de aceste posturi, cu acordul colegilor lor din Consiliu", au explicat surse din magistratură, citate de ziare.com.

"Conduita unora dintre actualii membri ai CSM contravine recomandărilor explicite din cuprinsul raportului Comisiei Europene, referitoare la procedura alegerilor pentru viitorul Consiliu", sustin tinerii magistrati.

Potrivit acestora, o altă încălcare flagrantă a actului normativ care stă la baza funcţionării CSM - semnalată atât de CE, cât şi de UNJR - este anunţata intenţie a procurorului Dan Chiujdea de a candida pentru un nou mandat în Consiliu.

Nu doar problemele legate de modul "total nedemocratic" în care ar urma să se desfăşoare, în toamna acestui an, alegerile pentru un nou CSM îi deranjează pe mulţi dintre magistraţi, ci şi lipsa unui preşedinte şi a unui vicepreşedinte la Curtea Supremă - cea mai importantă instanţă din România.


"E inadmisibil ce se întâmplă la Înalta Curte şi ce face preşedintele Traian Băsescu. Nu poţi să laşi cea mai importantă instanţă fără şef atâta timp şi, implicit, să o menţii pe acest post, ca interimar, pe Lidia Bărbulescu, pe care ştim cu toţii de ce a refuzat să o numească. E drept că, probabil, şeful statului aş teaptă ca CSM să desemneze şi un vicepreşedinte. Iar Consiliul întârzie peste limită să facă asta", au explicat aceleaşi surse.
sursa ;http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one