Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Macovei: Magistratii o merita pe Bejinaru

Macovei: Magistratii o merita pe Bejinaru
Ultimele Stiri

Numirea Floricai Bejinaru in postul de sef al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), desi a colaborat cu Securitatea, nu trebuie sa mire pe nimeni, a declarat, pentru TV Ziare.com, fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei.

Mai mult, supararea magistratilor pentru numirea acesteia in fruntea CSM nu este justificata, in conditiile in care aceasta a fost membru al Consiliului timp de cinci ani si nimeni nu a facut nimic, spune Macovei.

Macovei aminteste ca magistratii au decis ca Bejinaru nu a facut politie politica si ca, desi s-au dat decizii pentru ca membrii CSM sa fie revocat din functie, aceasta sta de ani de zile in Consiliu.

"Daca au lasat-o balta atunci si au acceptat si nu le-a pasat ca doamna Bejianriu este in CSM - dansa sta in CSM de cinci ani de zile -, e doar bomboana pe coliva, ca e aleasa si presedinte. Atata timp cat au stat multumiti poate ca asta merita si poate ca unii dintre ei sunt reprezentati bine de doamna Bejinaru", a declarat Macovei pentru TV ziare.com.

Macovei a adaugat ca nu este deloc suprinsa de numirea lui Bejinariu la CSM, adaugand ca "a vazut multe actiuni rusinoase si ilegale ale Consiliului". "Doamna Bejinariu ar fi trebuit sa fie eliminata din CSM", adauga Macovei, Consiliul fiind chiar institutia care ar fi trebuit sa o excluda. Acest lucru nu se va intampla, adauga Macovei, pentru ca CSM este o institutie "care nu se poate reforma".

Fostul ministru al Justitiei sustine ca, odata cu modificarea Constitutiei, ar trebui sa se schimbe multe lucruri in ceea ce priveste Consiliul Superior al Magistraturii. Prima schimbare care ar trebui adusa ar fi eliminarea votului secret: decizia CSM ar trebui sa fie publica si motivata.

O alta problema ar fi aceea a membrilor, care ar trebui alesi din randul cetatenilor de rand, si nu al magistratilor. "E bine sa intre oameni in CSM, nu reprezentanti ai profesiilor, adica un avocat si un executor judecatoresc. Haide sa reformam avocatii si executorii judecatoresti si dupa aceea sa le dam mai multe puteri", a declarat Macovei.

Judecatoarea Florica Bejinaru a fost votata luni in functia de presedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, dupa cinci tururi de scrutin. Alegerea lui Bejinaru a fost contestata, in conditiile in care aceasa a fost acuzata de colaborare cu Securitatea.
sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one