Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Livia Doina Stanciu, propusa de CSM ca presedinte al Inaltei Curti de Casatie

Livia Doina Stanciu, propusa de CSM ca presedinte al Inaltei Curti de Casatie
26-FEB-2010

J

udecatoarea Livia Doina Stanciu a fost aleasa, joi, de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, ca presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), urmand ca seful statului sa hotarasca daca semneaza decretul de numire a acesteia in functie. Reamintim ca Traian Basescu a refuzat numirea Lidiei Barbulescu in aceasta functie.

Potrivit Mediafax, decizia Sectiei pentru judecatori a CSM de desemnare a Liviei Stanciu pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ) a fost luata cu majoritate de voturi, respectiv sapte voturi "pentru" si trei "impotriva".

Livia Stanciu a spus ca isi doreste ca, la sfarsitul mandatului, daca va fi validata de seful statului, sa obtina un sediu pentru instanta suprema, iar munca ei sa se concretizeze "in lucruri bune pentru intreg sistemul judiciar". Ea a mai aratat ca este convinsa ca, alaturi de colegii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, va reusi sa reprezinte o parghie de echilibru in raport cu celelalte puteri ale statului. Judecatoarea a mai spus ca este coplesita de moment, iar in cazul in care va fi validata, va face tot ce depinde de "omul Stanciu, la cote cat mai inalte".

Cine este Livia Stanciu

Potrivit Mediafax, Livia Doina Stanciu este judecător la Secţia penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din 2004. Din 2007 şi până în 2008, a ocupat funcţia de preşedinte delegat al secţiei. Anterior, ea a fost judecător la Secţia penală a Curţii de Apel Galaţi, între 2002 şi 2004, şi la Secţia penală a Tribunalului Galaţi, între 1994 şi 2002, în ultimul an fiind preşedinte delegat al Tribunalului, iar timp de doi ani, între 1996 şi 1998, preşedinte al Secţiei penale a instanţei gălăţene.

Anterior carierei de judecător, Livia Doina Stanciu a fost procuror, lucrând, din 1980 până în 1994, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi.

A făcut, între 1976 şi 1980, Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, şi a terminat cu o medie generală de 9,89, obţinând licenţa cu nota 10. Între anii 1983 şi 1984 a făcut cursuri post-universitare de drept penal la Universitatea Bucureşti, program absolvit tot cu nota 10.

Din 2000 şi până în 2008 a fost doctorand al Institutului de Cercetări Juridice al Academiei Române, terminând cu un calificativ "foarte bine".

Livia Stanciu este, din 2005, reprezentant al instanţei supreme în Consiliul Ştiinţific al Institutului Naţional al Magistraturii, cu care a colaborat, ca formator, şi în 2005. Este autorul a peste 45 de lucrări ştiinţifice publicate de-a lungul anilor în reviste de drept româneşti şi internaţionale.

Ce nu se vede in CV

Sotul, Andrei Stanciu, este avocat in Baroul Tulcea. Presa a relatat ca Livia Stanciu a facut parte din completul de judecatori de la ICCJ care a dat sentinta din 26 ianuarie prin care primarul PD-L Mircia Gutau a fost condamnat la inchisoare. Stanciu se bucura de o buna reputatie in rindul judecatorilor, desi inainte de ajunga la ICCJ se pare ca a provocat o serie de scandaluri in instantele din Galati.

Pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie s-au inscris judecatorii Gabriela Birsan, Rodica Popa, Livia Stanciu, Danut Cornoiu si Elena Circei, ultimii trei participand si la procedura de alegere din octombrie 2009.

Judecatoarea Gabriela Birsan si-a retras, joi, candidatura, aratand ca exista o problema de legalitate, pentru ca este presedinta Sectiei de contencios a instantei supreme, unde se judeca contestatia in cazul conducerii CSM.

SURSA http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one