Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Kovesi: Ultimele acţiuni DIICOT relevă eficienţa structurii, în condiţiile modificării competenţei

Kovesi: Ultimele acţiuni DIICOT relevă eficienţa structurii, în condiţiile modificării competenţei
Procurorul general al României, Codruţa Kovesi, a declarat că în România crima organizată este ţinută sub control de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitatea Organizată şi Terorism, cele patru cazuri date publicităţii în ultima săptămână relevând eficienţa DIICOT.
Într-o declaraţie acordată, duminică, agenţiei MEDIAFAX, Codruţa Kovesi susţine că modificarea Regulamentului DIICOT (OUG 131/2006), respectiv desfiinţarea birourilor judeţene şi preluarea lor de către servicile teritoriale, a dat eficienţa structurii, într-o săptămână procurorii înregistrând patru succese în cazuri importante, respectiv cele din Alba Iulia, Bucureşti, Constanţa-Ialomiţa şi Iaşi.

De asemenea, procurorul general a salutat cooperarea cu celelalte structuri de combatere a crimei organizate, dar şi cu alte instituţii, care a făcut posibilă anihilarea grupărilor de crimă organizată.

Totodată, Codruţa Kovesi a declarat că a propus ministrului Justiţiei reînvestirea în funcţia de şef al DIICOT a procurorului Codruţ Olaru, în mandatul căruia instituţia a înregistrat, în ultimul an, succese în "cazuri istorice".

În acest sens, Kovesi a dat exemplul cazul de spionaj (în care au fost deferiţi justiţiei subofiţerul Floricel Achim şi cetăţeanul bulgar Marinov Zikolov, pentru spionaj şi trădare prin transmitere de secrete-n.r.); cel privind capturarea a peste 1.200 de kilograme de cocaină, în valoare de 400 de milioane de euro (marfă ascunsă într-un container de cherestea din Brazilia şi care a ajuns în Portul Constanţa Sud-Agidea); precum şi cazul furtului armelor de la unitatea militară de la Ciorogârla şi capturarea acestora.

Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba, Sibiu şi Hunedoara, împreună cu ofiţeri de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate Alba şi cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Jandarmeriei Române, au destructurat, marţi, un grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane în scopul exploatării sexuale, care acţiona atât pe teritoriul României, cât şi transfrontalier, pe teritoriul Germaniei şi Italiei.

Potrivit unui comunicat de marţi al DIICOT, în cauză sunt cercetaţi peste 89 de învinuiţi şi au fost identificate peste 40 de victime. Între acuzaţi sunt cetăţeni străini şi români aflaţi în afara graniţelor ţării, iar pentru destructurarea reţelei oamenii legii au desfăşurat aproximativ 30 de percheziţii în locuinţe din Deva, Hunedoara, Orăştie, Simeria, Geoagiu, Romos, judeţul Hunedoara, şi în Cugir, judeţul Alba. În acest caz, 25 de persoane au fost arestate, miercuri.

Tot miercuri, 11 persoane suspectate de trafic de droguri de mare risc au fost ridicate, în urma unor descinderi sunt audiate de procurorii DIICOT, unele dintre acestea fiind membri ai clanului Spoitoru, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Şase dintre acuzaţi au fost arestaţi de judecător.

Membrii grupării de traficanţi de droguri acţionau în Bucureşti şi judeţul Ilfov, potrivit DIICOT.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti - Serviciul Antidrog pentru prinderea membrilor reţelei de traficanţi de droguri au durat aproximativ şase luni.

Potrivit anchetatorilor, membrii grupării fac parte din clanuri cunoscute în lumea interlopă din Bucureşti şi împrejurimi, care se ocupă de trafic de droguri.

Sâmbătă, poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate, BCCO Bucureşti şi BCCO Constanţa, sub coordonarea procurorilor DIICOT Bucureşti, Constanţa şi Ialomiţa, au reuşit destructurarea grupului criminal organizat de anvergură format din peste zece persoane şi coordonat de Sergiu Băhăian.

Grupul, având o structură ermetică, cu membri extrem de violenţi, era specializat în fraude macro-economic şi acţiona pe raza localităţilor Constanţa, Ialomiţa şi Bucureşti, susţin anchetatorii.

Duminică, liderul clanului Cordunenilor, Bogdan Constantin, alături de alte 29 de persoane, a fost pus oficial sub acuzare de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, care au făcut, duminică, 47 de percheziţii domiciliare.

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Iaşi, cu sprijinul tehnic şi informativ al SRI şi DGIPI şi împreună cu ofiţeri din cadrul BCCO Iaşi, Suceava, Bacău şi Bucureşti şi lucrători din cadrul Jandarmeriei Române au procedat la destructurarea grupului infracţional organizat, cunoscut drept «Clanul Cordunenilor»", se arată într-un comunicat al DIICOT.
sursa http://www.mediafax.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one