Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Judecătorul care l-a salvat pe Vîntu în dosarul FNA-Banca Agricolă - pus sub acuzare de DNA

Judecătorul care l-a salvat pe Vîntu în dosarul FNA-Banca Agricolă - pus sub acuzare de DNA
19-feb-2010

Scris de Dana Iliescu in Curentul
Rånd pe rånd, stålpii de suţinere ai lui Sorin Ovidiu Vîntu se prăbuşesc ca la jocul de domino. După ce agenţiile de ştiri au consemnat ieri informaţia că ministrul Justiţiei din Indonezia a autorizat extrădarea lui Nicolae Popa, bunul prieten al lui SOV, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul FNI, o nouă informaţie l-a pus cu siguranţă pe jar pe proprietarul SPA-ului din strada Paris, unde se relaxează unii lideri politici. Cristian Jipa, judecător la secţia penală a instanţei supreme, a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, fiind acuzat de complicitate la o nouă infracţiune de trafic de influenţă comisă de senatorul Voicu, în schimbul sumei de 60.000 de euro. Potrivit informaţiilor noastre, ancheta în cazul judecătorului Jipa se referă la perioada când acesta era magistrat la Tribunalul Bucureşti. El a promovat la Înalta Curte abia în septembrie 2009.
Şi judecătorul Jipa, şi senatorul Voicu s-au prezentat ieri dimineaţă la sediul DNA, unde procurorii anticorupţie le-au adus la cunoştinţă acuzaţiile. Judecătorul Cristian Jipa nu este un magistrat oarecare. Soţia sa, Florina Ruxandra Jipa, este deputat PSD, partid din care face parte şi Cătălin Voicu. Mai mult, doamna Jipa este chiar membru în Comisia juridică a Camerei.
Legătura lui Cristian Jipa cu Vîntu se numeşte dosarul FNA-Banca Agricolă. Mărinimos, probabil, din fire cu infractorii, judecătorul Cristian Jipa de la Secţia a II-a Penală a Tribunalului Bucureşti a dat în 27 iulie 2004 un verdict unic în analele justiţiei romåne: disjungerea cauzei FNA de cauza Banca Agricolă şi retrimiterea acesteia din urmă la Parchet pe motiv că fostul infractor de drept comun Sorin Ovidiu Vîntu trebuie confruntat cu un inculpat, care murise pe parcursul urmăririi penale.
Mecanismul prin care Vîntu a fost scos prin uşa din dos în dosarul FNA-Banca Agricolă a fost prezentat cu lux de amănunte de ziarul „Curentul“, într-un articol publicat pe 4 mai 2005. Pentru a înţelege mai bine cum a ajuns judecătorul Cristian Jipa să fie acuzat de procurorii DNA pentru trafic de influenţă, vă prezentăm cele mai relevante pasaje din materialul publicat în 2005 de ziarul „Curentul“, referitoare la acţiunile aceluiaşi magistrat în dosarul FNA-Banca Agricolă. Cititi pe larg in Curentul - http://www.curentul.ro/2010/index.php/2010021840066/Actualitate/Judecatorul-care-l-a-salvat-pe-Vintu-in-dosarul-FNA-Banca-Agricola-pus-sub-acuzare-de-DNA.html

sursa http://www.urbaniulian.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one