Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

EXCLUSIV 22 - Predoiu : “Împărtăşesc valorile din Petiţia magistraţilor”

30 martie 2010

Mihaela Tudor Ultimele Stiri
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a declarat, pentru Revista 22, că susţine protestul magistraţilor afirmând că, deşi nu va semna în mod formal petiţia judecătorilor, împărtăşeşte valorile pe care aceasta le promovează.

„E o situaţie extrem de serioasă în Justiţie. Cred că suntem la un final de epocă, într-un moment de răscruce, suntem pe o graniţă între epoca postecembristă, cu bunele şi relele ei, şi epoca postaderare. E nevoie de toată lumea de bună-credinţă care vrea să lase în urmă acest trecut. Simt, intuiesc, am aproape certitudinea că se văd deja zorii unei alte epoci în sistemul judiciar şi îi văd în sistemul judiciar pe oamenii zilei de mâine si, ca ministru, îi susţin.“

Predoiu susţine cererea judecătorilor de schimbare a modalităţii de numire a membrilor ICCJ precum şi cererea pentru o mai mare transparenţă, declarând că este necesar să se creasca complexitatea probelor şi că ar trebuie formată o comisie mai largă, alcătuită nu numai din membrii CSM, ci şi din comunitatea academică pentru a asigura obiectivitatea şi integriatea selecţiei.

„Ar trebui să creştem complexitatea probelor, chiar dacă rămânem pe un interviu, ar trebui să fixăm numerus clausus de întrebări care să abordeze mai multe materii ca să aibă un grad mai înalt de dificultate. Pe de altă parte, să vedem dacă nu cumva ar trebui făcută o comisie mai largă nu numai cu membrii CSM, ci şi din comunitatea academică, care să pună întrebări candidaţilor. Sa asiguram si obiectivitatea si integritatea selectiei.“

Mai mult, ministrul a spus ca există deja o propunere de modificare legislativă în acest sens, care însă nu a obţinut până acum sprijinul CSM.

Interviul integral il puteti citi, incepind de marti, in paginile revistei 22 si pe site.

sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one