Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Şefa Asociaţiei Magistraţilor s-a retras din completul „Voicu“

2 aprilie 2010

Şefa Asociaţiei Magistraţilor se abţine de la judecarea senatorului PSD, întrucât a făcut deja declaraţii publice în legătură cu acest caz. Judecătoarea Mona Pivniceru de la instanţa supremă era iniţial membru în completul care va judeca astăzi recursul senatorului PSD, dar a făcut cerere de abţinere.

Preşedintele Asociaţiei Magistraţilor din România, Mona Pivniceru, judecător la instanţa supremă, a cerut retragerea din completul care va analiza astăzi recursul senatorului PSD Cătălin Voicu la decizia de arestare preventivă.

TAGURI
mona pivnicerupsdcatalin voicucasatie justitie
Pivniceru şi-a motivat solicitarea prin faptul că, în ultimele zile, a făcut mai multe declaraţii pe marginea acestui subiect. Mona Pivniceru a declarat, miercuri, pentru „Adevărul" că magistraţii ar trebui să se pronunţe numai în baza probelor existente în dosar şi, în niciun caz să protesteze faţă de CSM pe motiv că nu ia măsuri imediate în cazul judecătorilor puşi sub acuzare alături de Cătălin Voicu.

Cererea Monei Pivniceru va fi analizată de instanţa supremă înainte de începerea şedinţei de judecată a recursului lui Cătălin Voicu.

De asemenea, Pivniceru şi-a exprimat părerea că, în acest moment, CSM - prin preşedintele Florica Bejinariu - nu este în măsură să analizeze cazul judecătorilor de la instanţa supremă Florin Costiniu (şeful Secţiei Civile) şi Cristian Jipa (Secţia Penală), acuzaţi de fapte de corupţie.

„Preşedintele Consiliului, Florica Bejinariu, a colaborat cu Securitatea, a avut nume informativ şi a semnat delaţiuni. Ce să facă acum, să spună că cei doi judecători sunt mai puţini morali decât este ea?", se întreaba Mona Pivniceru.

Şedinţa de judecată, condusă de Pandrea

Completul de 9 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca, astăzi, recursul formulat de senatorul Cătălin Voicu împotriva deciziei de arestare.

Preşedintele completului care va judeca recursul lui Voicu va fi Anton Pandrea, în prezent şeful Secţiei Penale de la instanţa supremă şi fost preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii.

Din complet mai fac parte judecătorii Angela Dragne, Traian Gherasim, Victor Cameniţă Paşca, Niculina Alexandru, Nela Petrişor, Adriana Chioseaua şi Ionel Barbă.

"Uitaţi-vă un pic la mine, credeţi că mă tem? Un om responsabil, un bărbat responsabil nu are de ce să se teamă. Nu mă tem pentru că ştiu exact ce am făcut."

Cătălin Voicu

senator PSD
sursa http://www.adevarul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one