Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CSM o judecă pe Dana Garbovan, presedinta UNJR, pentru libertatea de exprimare

21 aprilie 2010

Preşedinta Uniunii Judecătorilor ar putea fi sancţionată disciplinar pentru că a dezaprobat public blocarea în parlament a anchetării lui Năstase. Membrii Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor lua în discuţie, joi, „o posibilă încălcare a Codului deontologic al magistraţilor” de către Dana Gârbovan, preşedintele UNJR.Actiunea CSM survine la doua saptamini dupa protestul celor 400 de judecatori impotriva pozitiei CSM in cazul Costiniu, actiune initiata de UNJR.

In calitate de lider al unei asociaţii profesionale Dana Garbovan a dezaprobat public, în 2008, modul în care deputaţii au blocat anchetarea fostului premier Adrian Năstase. Coincidenţă sau nu, o eventuală sancţionare a Danei Gârbovan - judecată alături de alţi magistraţi acuzaţi că au încălcat statutul în sălile de judecată - vine la aproape două săptămâni de la decizia Consiliului de a ignora petiţia iniţiată de UNJR în urma cazului „Voicu”.

Magistratul care a cerut Consiliului să adopte o „poziţie fermă” vizavi de judecătorul Florin Costiniu (anchetat în dosarul senatorului PSD) şi să-i interzică acestuia să intre în sala de judecată ar putea fi pedepsit în aceeaşi zi în care CSM e aşteptat să avizeze cererea de pensionare a lui Costiniu. Astfel, acesta ar scăpa de orice sancţiuni.

„În 2008, UNJR a atras atenţia că deputaţii au încălcat Constituţia, substituindu-se puterii judecătoreşti prin faptul că s-au pronunţat asupra probelor din dosarul care-l viza pe domnul Năstase, iar CSM a dat curs plângerii domnului Năstase. Îmi asum fără niciun fel de probleme toate demersurile pe care le-am făcut în calitate de preşEdinte al UNJR. Vom vedea ce înţelege Consiliul prin respectarea normelor de etică şi deontologie, deoarece am observat că avem dicţionare diferite”, a declarat, pentru EVZ, Dana Gârbovan.

Aceasta este susţinută de colegii magistraţi, în lupta cu CSM: „E grav că s-a ajuns la asemenea discuţii în Consiliu, care judecă acum, de fapt, libertatea de exprimare a reprezentantului unei asociaţii profesionale. CSM nu a dat dovadă de atâta promptitudine şi atunci când a fost vorba despre petiţia noastră. Există însă o practică de a-i cerceta şi judeca pe cei care încearcă să lupte cu sistemul”, a comentat unul dintre aceştia.

sursa http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one