Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CSM nu ar trebui sa isi asume penuria actuala de magistrati ?

CSM nu ar trebui sa isi asume penuria actuala de magistrati ?
19-feb-2010

Anul 2009 a fost primul an in care Ministerul Public a inregistrat peste 1.300.000 de dosare


penale, a declarat, miercuri seara, pentru Agerpres, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi.
"Cifra reprezinta o crestere de sase ori fata de 1989 si aproape dubla fata de cea consemnata in 2004, in conditiile in care schema de incadrare a procurorilor a ramas cam aceeasi de zece

ani, in unele zone Parchetele functionand cu doar ceva mai mult de 50 la suta din posturile vacante", a precizat

Kovesi.
In context, procurorul general atrage atentia ca "recordul" inregistrat "ar putea bloca activitatea Ministerului Public daca nu se vor gasi rapid solutii legislative".
Pentru acoperirea unei parti din "deficitul" de peste 500 de procurori, Laura Codruta Kovesi spune ca a facut "propuneri scrise", cu termen de realizare scurt si mediu

, Consiliului Superior al Magistraturii si Ministerului Justitiei, foruri competente in rezolvarea problemelor de personal din domeniu, pentru ca "procurorul general al Romaniei nu poate angaja, transfera, evalua ori sanctiona procurorii din subordine".
Intre acestea, a aratat Kovesi, se numara "modificarea modului in care se face accesul in magistratura", deoarece, spune ea, "in fiecare an, prin procedurile derulate de CSM si Institutul National de Magistratura (INM), nu s-a reusit ocuparea posturilor vacante, numarul persoanelor care au intrat in sistem fiind aproape egal cu acela al celor care au iesit din magistratura prin demisii ori pensionare".
Ca urmare, procurorul general al Romaniei a propus "efectuarea mai multor sesiuni de admitere pe an la INM, reducerea

stagiului la INM cu un an, astfel incat sa creasca numarul de promotii si, respectiv, de procurori".

Buun.
Haideti sa ne intoarcem in urma cu un an de zile. Asa cum scriam atunci [ http://www.urbaniulian.ro/2009/02/24/o-nedreptate-pentru-magistratii-care-vor-sa-revina-in-profesie/ ] CSM -ul si MJ s-au opus vehement in Comisia Juridica din Senat posibilitatii ca judecătorii şi procurorii care au părăsit profesia din motive neimputabile lor sa poata reveni în magistratură pe baza unui simplu interviu, astfel incat s-a ajuns acum la ceea ce previzionam atunci : penuria crunta de judecatori si procurori vine pe fondul cresterii uluitoare a numarului de dosare penale, civile, comerciale, etc.
Nici daca facem 100 de sesiuni de admitere la INM nu am rezolva problema, plus ca se impune sa ne intrebam : de unde gasim persoanele care vor putea preda pe banda rulanta la INM ? Unde vom gasi spatii pentru tinerea stagiilor ? Se va lucra si noaptea ?
Si atunci nu ma abtin sa nu ma intreb de ce CSM nu isi asuma actuala situatie ? Pentru ca drama cea mai mare este aceea ca, odata cu noua lege a pensiilor va spun eu ca inca cateva sute de magistrati se vor grabi sa se pensioneze, deci situatia se va adanci catre zona dramatica. Ar trebui ca CSM si MJ sa recunoasca ca au gresit atunci si sa se vina cu o OUG care sa repare aceasta eroare. In plus cred ca trebuie sa ne gandim din nou daca nu cumva trebuie sa usuram filtrul de patrundere in magistratura din zona avocatilor sau consilierilor juridici cu 15 ani vechime. Atentie la decizia care se va lua intrucat, ANUL 2010 va fi un nou record absolut de dosare la Parchete si Instante si riscam un blocaj total.
Eu astept decizia CSM sau glasul magistratilor pentru ca pot promova o propunere legislativa in Parlament insa trebuie ca magistratii sa decida in acest sens. Daca-i intereseaza....

senator Iulian Urban
sursa http://www.urbaniulian.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one