Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

CSM: Judecatorii vizati in cazul Voicu beneficiaza de prezumtia de nevinovatie

23 martie 2010


Okazii.ro
Presedintele CSM, Florica Bejinaru, a spus marti, in cadrul unei declaratii de presa, ca judecatorii vizati in cazul senatorului Voicu beneficiaza de prezumtia de nevinovatie si participa in continuare la sedinte de judecata, chiar daca Inspectia Judiciara a inceput verificari in cazul lor.

Bejinaru a aratat ca, asa cum CSM a comunicat anterior, Inspectia Judiciara a inceput verificari in cazul judecatorilor Cristian Jipa si Flroin Costiniu, de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, vizati in dosarul de trafic de influenta al senatorului Catalin Voicu.

Bejinaru a subliniat ca CSM s-a sesizat, in cazul lui Costiniu, inca din 5 ianuarie, iar in cazul juprodecatorului Jipa, din momentul in care Consiliul a avut informatia ca s-a inceput urmarirea penala pe numele acestuia.

Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a declarat ca cei doi judecatori participa, in continuare, la sedinte de judecata, deoarece legea nu prevede altfel, chiar daca Inspectia Judiciara face vertificari in cazul lor, cei doi beneficiind de prezumtia de nevinovatie, care este un principiu al statului de drept.

Presedintele CSM, Florica Bejinaru, a declarat marti ca institutia isi propune sa continue cele trei proiecte apreciate in raportul interimar pe justitie al Comisiei Europene, respectiv cele referitoare la lipsa de personal, la volumul optim de activitate si cel privind managerii de instante.

CSM isi propune sa continue proiectele apreciate in raportul interimar al Comisiei Europene

Florica Bejinaru a mai spus, in cadrul unei declaratii de presa pe tema Raportului interimar pe justitie al Comisiei Europene, ca documentul apreciaza unele masuri luate de Consiliu in ceea ce priveste politica de personal, care vizeaza implementarea proiectului managerului de instanta, transferul sarcinilor administrative de la judecatori la grefieri, masuri pe care CSM va continua sa le implementeze.

Astfel, Bejinaru a aratat ca in Raportul CE este mentionat proiectul pilot privind volumul optim de munca la nivelul instantelor, care vizeaza, in cursul anului 2010, asigurarea unei alocari cat mai corecte a volumului de munca la nivelul instantelor. Florica Bejinaru a adaugat ca la sfarsitul lunii martie va avea loc prima evaluare a acestui proiect pilot.

Pe de alta parte, presedintele CSM a adaugat ca Raportul interimar pe justitie apreciaza si proiectul referitor la managerul de instanta, care vizeaza degrevarea magistratilor de atributiile care nu tin de activitatile judiciare.

"Al treilea proiect apreciat in raportul CE este cel privind transferul sarcinilor administrative de la judecatori la grefieri", a declarat Bejinaru, care a adaugat ca, in prezent, sunt elaborate masurile legislative pentru implementarea proiectului, care urmeaza sa fie inaintat Ministerului Justitiei.

Florica Bejinaru a vorbit si despre mentiunile din Raportul CE pe marginea progreselor realizate in privinta Inspectiei Judiciare, vorbind si despre asigurarea transparentei activitatii inspectorilor, prin publicarea deciziilor pronuntate de sectiile Consiliului in materie disciplinara, dar si a unei carti de practica in materie disciplinara.

In ceea ce priveste unificarea practicii judiciare, Bejinaru a spus ca, in prezent, proiectul JURINDEX, care vizeaza publicarea integrala a hotararilor pronuntate de instante, este in impas, din cauza unor neintelegeri cu Tribunalul Vrancea. Intrebata care ar fi aceste neintelegeri, Florica Bejinaru a sustinut ca va avea o discutie cu reprezentanti ai conducerii acestei instante, pentur deblocarea proiectului, iar in cazul in care nu se va ajunge la o intelegere, CSM ar putea continua proiectul pe cont propriu.

Bejinaru a declarat, in finalul conferintei de marti, ca CSM va continua proiectele apreciate de Comisia Europeana si va face, in continuare, eforturi pentru a asigura recrutarea transparenta a inspectorilor judiciari.
sursa http://www.ziare.com
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one