Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Comportamentul magistratilor ar putea fi stabilit de un Cod deontologic

Comportamentul magistratilor ar putea fi stabilit de un Cod deontologic
10-feb-2010

Astazi, ora 14:11
Avocatnet.ro
Standardele de conduita ale judecatorilor si procurorilor ar putea fi stabilite printr-un cod deontologic, astfel incat respectarea acestor norme sa fie un criteriu pentru aprecierea calitatii activitatii si integritatii magistratilor.

Pe Ordinea de zi a Camerei Deputatilor se afla un proiect de lege privind Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor, actul normativ stabilind perimetrul drepturilor si obligatiilor acestora.

Potrivit codului propus, “judecatorii si procurorii trebuie sa-si exercite functia cu obiectivitate si impartialitate, avand ca unic temei legea, fara a da curs presiunilor si influentelor. ”

“Judecatorii si procurorii sunt datori sa se abtina de la orice acte sau fapte de natura sa compromita demnitatea lor in functie si in societate”, se mai arata in document.

De asemenea, in cazul in care presa face afirmatii defaimatore la adresa lor, magistratii vor beneficia de dreptul la replica.

In cazul in care considera ca le este afectata independenta, impartialitatea sau reputatia profesionala, magistratii se vor putea adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Delimitarea de viata politica

Conform Codului deontologic, unul din principalele atribute ale activitatii magistratilor, constituie independenta de mediul politic.

Judecatorilor si procurorilor le este interzis sa fie influentati de doctrine politice sau sa participe la reuniuni publice cu caracter politic sau la colectarea fondurilor pentru formatiunile politice.

De asemenea, judecatorii nu pot sustine candidatii pentru functii publice sau cu caracter politic, iar deciziile lor nu pot avea la baza convingeri politice.

Impartialitatea

Pe de alta parte, magistratilor le este permisa activitatea stiintifica, publicarea de lucrari literare si pot participa la emisiuni audiovizuale, in afara emisiunilor cu caracter politic. Ei pot fi membri ai societatilor civile sau academice sau ai oricaror persoane juridice de drept privat, fara scop patrimonial.

Totodata, judecatorii si procurorii pot fi membri ai unor comisii de examinare sau de redactarea a proiectelor de acte normative.

Judecatorii si procurorii au obligatia de a respecta egalitatea cetatenilor in fata legii si de a judeca obiectiv. La procedurile judiciare, cetatenilor trebuie sa li se asigure un tratament nediscriminatoriu, sa li se respecte demnitate si integritatea fizica si morala.

Relatiile de familie nu trebuie sa fie o influenta pentru hotararile din sala de judecata. De asemenea, magistratii pot asigura asistenta juridica cauzele personale, dar este interzis sa se foloseasca de calitatea de magistrat pentru a influenta solutiile instantei.

Respectarea unui termen rezonabil pentru desfasurarea proceselor, o indatorire profesionala

Magistratii trebuie sa isi indeplineasca obligatiile profesionale in mod corect si competent si sa respecte indatoririle cu caracter administrativ. De asemenea, trebuie respectate termenele legale sau, in cazul in care legea nu prevede un termen anume, magistratii au obligatia de solutiona cauzele repartizate intr-un termen rezonabil.

De asemenea, atat judectaorii, cat si procurorii trebuie sa pastreze confidentialitate in legatura cu informatiile aflate in timpul exercitarii profesiei si sa asigure siguranta documentelor importante.

In exercitarea functiilor de conducere, una din obligatiile magistratilor o reprezinta organizarea activitatii personalului. Acestia trebuie sa fie ghidati de responsabilitate si sa manifeste initiativa. Magistratii nu se pot folosi de prerogativele lor pentru a influenta desfasurarea proceselor.

Incompatibilitatea

Judecatorii si procurorii nu pot cumula aceasta calitate cu nicio alta functie publica sau privata, cu exceptia functiilor didactice din invatamantul superior. Totodata, ei pot fi formatori in cadrul Institutului National al Magistraturii sau Scolii Nationale de Grefieri.
Magistratilor le este interzisa participarea directa ori prin persoane interpuse la jocuri de tip piramidal, jocuri de noroc sau sisteme de investitii pentru care nu este asigurata transparenta fondurilor.

In cazul in care exista un conflict de interese, judecatorii si procurorii trebuie sa se abtina de la orice activitate legata de actul de justitie.
sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one