Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Comisia Europeană se declară "îngrijorată" de noua Lege ANI

5 iulie 2010


Autor: Adrian Cochino
Comisia Europeană şi-a exprimat ieri "îngrijorarea" privind amendamentele la Legea ANI adoptate în parlament şi a subliniat că Agenţia Naţională de Integritate este "un pilon-cheie" al luptei împotriva corupţiei.

"Suntem îngrijoraţi de amendamentele adoptate în parlament. Nu am să mă pronunţ înaintea raportului (pe tema justiţiei - n.r.) ce va fi adoptat mai târziu, în cursul acestei luni. (...) În ultimii ani, am lăudat ANI pentru rezultatele bune obţinute în ceea ce priveşte stabilirea de incompatibilităţi, conflicte de interese şi averi nejustificate. ANI este, pentru Comisie, un pilon-cheie în lupta împotriva corupţiei", a declarat, pentru Mediafax, Mark Gray, purtător de cuvânt al Comisiei Europene.

"Amendamentele propuse şi adoptate de parlament ridică preocupări serioase. Analiza noastră iniţială arată că noua lege adoptată nu îndeplineşte condiţiile- cheie din cel de-al doilea obiectiv impus României. Va trebui să analizăm cu atenţie şi vom include această analiză în raportul ce va fi publicat mai târziu în cursul acestei luni", a adăugat Gray.

Senatul a adoptat, miercuri, cu 115 voturi favorabile şi două abţineri, noua formă a Legii ANI, care consfinţeşte, practic, rolul decorativ al instituţiei. Comisiile de cercetare a averilor rămân desfiinţate, ANI nu poate sesiza decât Parchetul sau ANAF, iar verificările după încheierea mandatului demnitarilor nu pot fi făcute decât în termen de un an. De asemenea, averile şi interesele rămân la secret.
sursa :http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one