Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Codurile de procedura, adoptate de Camera Deputatilor

23 iunie 2010

Codurile de procedura, adoptate de Camera Deputatilor
Astazi, ora 10:42

Ioana Vlad
Fii primul care comenteaza!

Camera Deputatilor a adoptat, marti, cu majoritate de voturi, Codul de procedura civila si Codul de procedura penala, se arata intr-un comunicat de presa al Camerei Deputatilor. Astfel, cele doua coduri vor fi trimise la promulgare

Codul de procedura civila a fost adoptat cu 213 voturi pentru si o abtinere, in timp ce Codul de procedura penala a fost adoptat cu 212 voturi pentru si trei abtineri.

Codurile de procedura au fost adoptate tacit de Senat in luna septembrie a anului trecut.

"Adoptarea de catre Parlament a Codurilor de procedura civila si penala reprezinta un eveniment remarcabil, un act care, alaturi de adoptarea Codului civil si a celui penal, va schimba in bine pe termen lung societatea romaneasca. Sfera influentei benefice a noilor Coduri va depasi Justitia. Elaborarea, promovarea si adoptarea noilor Coduri a reprezentat obiectivul strategic fundamental al MJ si ma bucura faptul ca prin adoptarea lor de catre Parlament acest obiectiv a fost atins. Este important sa gandim si sa pregatim bine etapa implementarii, care va avea nevoie de sprijin atat din partea Executivului, cat si a CSM", a declarat ministrul Justitiei. Catalin Predoiu.

La inceputul saptamanii, presedintele Romaniei, Traian Basescu, a solicitat celor doua Camere ale Parlamentului dezbaterea si adoptarea Codurile de procedura, in regim de urgenta, motivand ca daca cele doua coduri de procedura ar fi adoptata pana la finalul sesiunii parlamentare, ar fi posibila o evaluare pozitiva a Comisiei Europene, statul roman aflandu-se sub Mecanismul de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei si luptei impotriva coruptiei. Acesta subliniaza ca adoptarea codurilor de procedura reprezinta o prioritate pentru Romania din perspectiva angajamentelor asumate fata de Uniunea Europeana.

sursa :http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one