Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Balba a Curtii Constitutionale: Candidatura independentilor e cand constitutionala cand neconstitutionala

21 aprilie 2010

Curtea Constitutionala a decis, marti, ca dispozitiile articolului 48, alineat 17, din legea 35/2008 sunt neconstitutionale, admitand astfel una dintre exceptiile ridicate de Remus Cernea.In urma cu trei luni, aceeasi Curte hotara ca respectiva prevedere este constitutionala, scrie HotNews.ro.
Potrivit alineatului 17, "la alegerile partiale pot participa numai partidele politice si organizatiile cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care la alegerile generale au indeplinit pragul electoral prevazut de prezentul titlu, individual sau intr-o alianta politica ori electorala. Alegerile partiale se desfasoara intr-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmand a fi declarat castigator".
Culmea e ca, in urma cu trei luni, Curtea decisese ca prevederea respectiva este constitutionala, Remus Cernea, fiind astfel impiedicat sa candideze ca independent. Astfel, Curtea a decis in 14 ianuarie 2010 ca alineatul 17 al articolului 48 este constitutional, sesizarea venind din partea aceluiasi Remus Cernea.
Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca aceasta decizie a CCR nu se va aplica si in cazul lui Remus Cernea, intrucat decizia Curtii nu poate deveni efectiva pina duminica, 25 aprilie, cind au loc alegerile.
Remus Cernea a declarat pentru HotNews.ro ca in aceste conditii intregul proces electoral ar trebui reluat de la zero, pentru ca au fost impiedicati sa participe candidatii independenti: "Mai simplu ar fi ca cele doua candidate Teo Trandafir si Liliana Minca sa se retraga pentru a demonstra ca respecta democratia, altfel vor arata ca sunt interesate doar de putere".Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti (BEM) a respins in 6 aprilie, candidatura in calitate de independent a lui Remus Cernea, deoarece nu respecta conditiile impuse de lege. Dosarul de inscriere a candidaturii lui Remus Cernea, ca independent, la alegerile partiale din 25 aprilie pentru Colegiul 19, a fost depus la sediul BEM, cu patru ore inainte de expirarea termenului de inscriere in cursa electorala.
sursa http://www.revista22.ro/-
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one