Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Băsescu a cerut din nou Parlamentului urgentarea aprobării Codurilor de procedură şi a legii ANI

22 iunie 2010

Scris de Sebastian Rusu
Apropierea raportului de monitorizare pe Justiţie al Comisiei Europene de luna viitoare l-a determinat pe şeful statului să trimită din nou ieri scrisori preşedinţilor Senatului şi Camerei Deputaţilor, în care a reînnoit solicitarea ca, până la intrarea în vacanţa parlamentară, cele două Camere ale Legislativului să aprobe proiectele Codului de procedură penală şi civilă, precum şi al legii ANI (n.r. - Agenţia Naţională de Integritate). Pe de altă parte, orice întârziere în realizarea acestui obiectiv poate aduce o bilă neagră României în plan extern, în contextul în care justiţia din România este încă vulnerabilă. „Ţinând cont de obligaţiile asumate faţă de Uniunea Europeană şi de faptul că Mecanismul de Cooperare şi Verificare în domeniul justiţiei şi luptei împotriva corupţiei îi este încă aplicabil României şi având în vedere apropierea datei la care Comisia Europeană va adopta Raportul de evaluare a progreselor înregistrate de ţara noastră în domeniul reformei justiţiei, revin la solicitarea adresată dumneavoastră, ca până la intrarea în vacanţa parlamentară, dacă este posibil, cele două Camere ale Parlamentului României să dezbată şi să aprobe proiectul Codului de procedură penală şi al celui de procedură civilă, precum şi proiectul de lege pentru modificarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate“, a arătat şeful statului în textul scrisorilor trimise Robertei Anastase şi lui Mircea Geoană.

Pe ultima sută de metri!

Potrivit acestuia, adoptarea proiectelor de lege reprezintă o prioritate pentru România din perspectiva angajamentelor asumate faţă de UE.
Contactat de reporterii „Curentului“, deputatul PSD Florin Iordache ne-a precizat următoarele: „Rapoartele pe Codurile de procedură penală şi civilă sunt gata. Acestea au fost deja trimise plenului pentru a fi dezbătute cel mai probabil săptămână aceasta“. La rândul său, preşedintele Camerei Deputaţilor a precizat ieri că astăzi vor începe dezbaterile asupra proiectului legii ANI şi a Codurilor de procedură penală şi civilă. În acest sens, secretarul Camerei, Dumitru Pardău, a afirmat ieri că activitatea deputaţilor din această săptămână se va desfăşura în plen, de luni până joi, pentru a se putea epuiza dezbaterea proiectelor aflate pe ordinea de zi. Conform acestuia, vor fi dezbătute săptămâna aceasta abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe în vacanţa parlamentară, legea ANI, a Registrului Comerţului şi Codurile de procedură civilă şi penală.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one