Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

200 de judecători acuză CSM de promovări oculte

26 martie 2010

Magistraţii protestează împotriva numirii de către CSM în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia Contencios, a secretarului general al instituţiei, Corina Alina Corbu. Judecătorii consideră că aceasta nu are experienţa juridică necesară.

La grupul de 30 de judecători care au început de ieri protestul împotriva magistraţilor anchetaţi penal s-au alăturat azi alţi 170, iar lista rămâne deschisă. Pe lângă faptul că ei solicită ca CSM să impună interdicţie de intrare în sala de judecată pentru judecătorii cercetaţi penal, magistraţii cer „suspendarea procedurii de numire la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie până la clarificarea modalităţii în care judecătorii, ulterior anchetaţi de DNA, au avut acces la cea mai înaltă poziţie în sistemul judiciar. Demnitatea profesiei nu permite încurajarea unui sistem netransparent şi discreţionar în care criteriile de numire într-o funcţie ce presupune demnitate şi onoare au devenit din ce în ce mai oculte". Revolta judecătorilor a fost provocată şi de faptul că miercuri CSM l-a numit în funcţia de judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, secţia Contencios, pe secretarul general al instituţiei, Corina Alina Corbu, în condiţiile în care aceasta nu avea evaluarea de judecător fără de care nu se poate intra la concurs. De asemenea, Corbu nu avea experienţă juridică pe contencios, ci pe cauze comerciale.


Din anul 2005, Alina Corbu lucrează doar la CSM. Pentru motive similare, Dana Tiţian, judecător de nivel de Curte de Apel, nu a fost admisă să candideze la funcţia de preşedinte al Tribunalului Sibiu. Motivul care a apărut pe pagina de internet a CSM a fost: Tiţian nu a avut evaluarea anuală de judecător deoarece nu a intrat într-o sală de judecată, fiind detaşată pe funcţia de consilier al procurorului general. Adică, exact situaţia Alinei Corbu. Alina Corbu nu a putut fi contactată. Secretara domniei sale ne-a transmis: „Nu mai insistaţi.(...) Nu o puteţi obliga să aibă un punct de vedere. Nici preşedintele CSM, Florica
Bejinariu, nu ne-a dat un punct de vedere". Judecătoarea Dana Gârbovan, semnatară a protestului, ne-a declarat: „Înscrierea pe lista de candidaţi la Înalta Curte de Casaţie a membrilor CSM în funcţie, a secretarului general al CSM şi a directorilor de direcţii din cadrul CSM este un conflict de interese, deoarece nu li se oferă egalitate de şanse magistraţilor care nu sunt membri CSM"
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one