Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Utilizatorii DC++, vânaţi de autorităţi

Utilizatorii DC++, vânaţi de autorităţi
27-feb-2010

Un utilizator de DC++ din Cluj cu iniţialele T. D. este al doilea „pirat” din ţara noastră care a fost prins de autorităţi, însă, după ce a achitat 10.000 de lei către Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR), a fost scos de sub urmărirea penală.

Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR) a formulat către IPJ Cluj o plângere penală împotriva unui utilizator DC++, care punea la dispoziţia publicului prin intermediul programului instalat opere muzicale şi alte produse protejate de copyright.

În urma cercetărilor penale s-a identificat făptuitorul şi a fost audiat de către Parchet, ocazie cu care a recunoscut că a utilizat DC++, însă fără să ştie că este ilegal.

În ianuarie 2010, inculpatul T.D. a achitat către AIMR suma de 10.000 lei reprezentând prejudiciul cauzat pentru postarea în reţeaua DC++ a fonogramelor şi videogramelor muzicale. Pentru că acesta a achitat daunele, procuratura a decis scoaterea de sub urmărire penală a acestuia.

Al doilea caz din ţara noastră

Acesta este al doilea caz de piraterie prin intermediul programului DC++ sancţionat. În vara anului trecut un utilizator român de DC++ ales la întâmplare a fost obligat să achite 2.950 euro daune civile către AIMR.

„Soluţionarea acestor cazuri va fi din ce în ce mai facilă şi ne aşteptăm ca fenomenul să se frâneze de la sine pentru că utilizatorul final va înţelege gravitatea unor astfel de activităţi. Tot ceea ce se întâmplă şi se va mai întâmpla câţiva ani de acum înainte face parte dintr-un proces firesc de reglementare a internetului în ceea ce priveşte folosirea legală a acestuia”, a declarat Florin Ciuică - Directorul Executiv AIMR.

AIMR (Asociaţia Industriei Muzicale din România) are ca principal scop prevenirea faptelor de piraterie, constatarea faptelor penale care generează prejudicii industriei muzicale din România şi acţionarea în scopul sancţionării persoanelor responsabile de încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe. În acest sens, AIMR reprezintă interesele şi drepturile principalelor case de producţie muzicală din România şi din străinătate.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one