Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Poliţia continuă raidurile împotriva piraţilor Internetului

Autor: Bogdan Biszok
Publicat: 27 Aprilie 2010
Vizionari: 7517;

Autorităţile române au început urmărirea penală faţă de 32 internauţi din Sibiu, aceştia fiind acuzaţi de transmiterea prin Internet de filme, muzică, programe de calculator, fără plata drepturilor de autor.

Poliţia Judeţeană Sibiu, angajaţii Serviciului de Investigare a Fraudelor, împreună cu inspectori antipiraterie din cadrul Asociaţiei Industriei Muzicale din România, au făcut verificări pentru identificarea persoanelor care pun la dispoziţia celorlalţi utilizatori de Internet opere purtătoare de drepturi de autor şi conexe (filme, muzică, software) prin intermediul programelor de file-sharing (DC++, torrent).

În urma verificărilor s-a decis urmărirea penală faţă de 32 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de punere la dispoziţia publicului, prin intermediul internet-ului, de opere, fără acordul titularilor de drepturi. În calculatoarele confiscate au fost găsite probe care au permis extinderea cercetărilor şi pentru „ reproducere fără drept de opere şi programe pentru calculator, fapte prevăzute şi pedepsite Legea nr. 8/1996, modificată”.

Dosarele penale au fost înaintate Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, cu propunere de trimitere în judecată a celor 32 de învinuiţi. Conform prevederilor legale, infracţiunile în cauză se pedepsesc cu închisoare de la unu la patru ani sau amendă, iar reproducerea fără drept de opere se pedepseşte cu închisoare de la o lună la doi ani sau amendă.

Utilizatorii de DC++, ţinta autorităţilor

Un utilizator român de DC++ ales la întâmplare a fost obligat să achite, în vara anului trecut, 2.950 euro daune civile către AIMR. Anul acesta, un utilizator de DC++ din Cluj cu iniţialele T. D. a fost prins de autorităţi, însă, după ce a achitat 10.000 de lei către Asociaţia Industriei Muzicale din România (AIMR), a fost scos de sub urmărirea penală.

AIMR are ca principal scop prevenirea faptelor de piraterie, constatarea faptelor penale care generează prejudicii industriei muzicale din România şi acţionarea în scopul sancţionării persoanelor responsabile de încălcarea drepturilor de autor şi a drepturilor conexe.

SURSA: Mediafax
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one