Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Industria IT&C, ocolită de şomaj şi tăieri salariale

4 aug 2010

Scris de Oana Voinea
„Înainte de declanşarea crizei globale, în 2008 şi 2007, piaţa forţei de muncă din sectorul nostru, în Romånia, era într-o profundă criză de resurse. Formula standard din partea companiilor era «am putea angaja 20 de oameni, însă abia dacă găsim 2 (buni)». Anul 2009 nu a rezolvat neapărat criza de oameni, dar presiunea a mai scăzut. Din cauza restructurărilor, dar şi a scăderii vitezei de înfiinţare a unor noi companii au «intrat» pe piaţă mai mulţi specialişti. În condiţiile în care, pe de o parte unele companii au făcut concedieri, iar pe de altă parte alte companii, datorită noilor proiecte, au continuat să angajeze, estimările noastre arată că numărul de angajaţi din sector (software si servicii) a rămas similar cu cel din 2008. Pentru anul acesta prognoza este similară, poate cu o uşoară creştere - însă nesemnificativă în raport cu creşterile de pånă în 2008 (+20% anual)“, a declarat pentru „Curentul“ Valerica Dragomir, director executiv al Asociaţiei Patronale a Industriei de Software şi Servicii (ANIS).
Personalul total al sectoarelor IT&C a ajuns la 123.730 de angajaţi în 2007, în creştere cu 13.730 (+12%) faţă de anul anterior şi a depăşit 130.550 în 2008, creşterea limitåndu-se la 6.800 (+6%). Raportat la întreaga economie, personalul sectoarelor IT&C a reprezentat în 2008 cca 2,7% din total, potrivit unui studiu al Institutului pentru Tehnică de Calcul (ITC) realizat de Mircea Vuici.

Peste 100.000 de angajaţi în servicii

Cea mai mare parte a personalului IT&C lucrează în servicii (108.730 angajaţi), în timp ce sectorul hardware utilizează mai puţin de 21.830 de angajaţi.
Salariul brut mediu anual IT&C s-a ridicat în 2008 la 8.722 euro, în creştere cu 8% faţă de valoarea din 2007 (8.112 euro) şi cu diferenţe destul de mari între sectoare. Nivelul a depăşit de cca 1,6 ori salariul mediu brut pe economie, dar rata de creştere a fost cu două puncte procentuale mai mică. Se poate de asemenea remarca o încetinire semnificativă a creşterii din 2008 în comparaţie cu anii anteriori. Pentru 2009 se estimează o reducere cu 7% la 8.146 euro, arată Mircea Vuici, în studiul citat.
Angajaţii din sectorul software şi servicii s-au confruntat anul trecut doar cu o stagnare a salariilor. „În 2009, salariile au îngheţat în majoritatea companiilor - faţă de creşterile anuale semnificative în anii anteriori - şi este probabil ca firmele să fi adoptat aceeaşi politică şi anul acesta. Este o măsură impusă în primul rånd de o austeritate generală în bugetele companiilor, manifestată în primul rånd prin scăderea şi controlul costurilor. Cu atåt mai mult cu cåt, în cazul companiilor de servicii, presiunea pentru costuri scăzute vine în primul rånd din partea clienţilor, ei înşişi sub acelasi imperativ“, explică Valerica Dragomir.

Optimism

În ciuda problemelor economice, se estimează ca sectoarele IT&C să aibă în 2010 o evoluţie pozitivă.
Potrivit studiului ITC, consumul IT al populaţiei se va menţine încă 2-3 trimestre la nivelul scăzut din 2009, astfel că retailul are în faţă încă o perioadă foarte dificilă. Şi în zona întreprinderilor reluarea imediată a investiţiilor IT este improbabilă în condiţiile economice generale din acest moment.
„Consumul intern de servicii IT va reveni treptat, dar un reviriment mai vizibil va surveni abia în jumătatea a doua anului. Pe de altă parte, serviciile de dezvoltare software pentru clienţii externi şi activitatea centrelor R&D (cercetare-dezvoltare - n.r.) şi de servicii ale multinaţionalelor vor cunoaşte un avans mai pronunţat. În acest sens sunt semnificative anunţurile recente privind extinderea şi demararea unor campanii de recrutare în astfel de centre. Ca şi în anul anterior, va continua dezvoltarea activităţilor legate de Internet, a serviciilor online şi a comerţului electronic“, arată Mircea Vuici, potrivit căruia, pe întreg anul 2010, sectorul software şi servicii va înregistra o creştere cu peste 5%.
sursa :http://www.curentul.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one