Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Conturile de Messenger si Facebook, vulnerabile! Cum iti protejezi parola

23 aprilie 2010

Probabil ti s-a intamplat sa auzi macar o data cum un prieten a ramas fara contul de Yahoo Messenger sau Facebook. Metodele de a face rost de parola cuiva sunt dintre cele mai diverse si, culmea, dintre cele mai simple. Insa la fel de usor este sa te protejezi impotriva unor asemenea situatii.

Programe speciale de spart parole pe Internet nu exista, dar sunt tot felul de tertipuri prin care rauvoitorii pot face rost de aceste parole.
Una dintre metode este chiar banala: cineva care te cunoaste foarte bine poate ghici pur si simplu ce cuvinte sau ce cifre ai folosit.
O alta este cand iti introduci chiar tu ID-ul si parola intr-un anumit program, in speranta ca vei reusi sa obtii parola altcuiva. Din pacate, tot tu vei ramane si dezamagit, si fara parola mult dorita.
De asemenea, keylogger, un program care inregistreaza fara sa iti dai seama orice tastezi, poate fi instalat pe calculatoare din sali de internet sau chiar la tine pe calculator, fara sa iti dai seama, de persoane care vor cu tot dinadinsul sa stie totul despre tine.
Un alt dusman notoriu al parolelor este Fake Yahoo, un program identic cu Yahoo Messenger, care retine ID-urile si parolele.
Nu in ultimul rand, virusii pot fi vinovati de pierderea parolei. Ultima gaselnita pe Facebook a fost un virus care a circulat pe mail si prin care li se cerea utilizatorilor sa-si reseteze parola, tastand-o pe cea actuala, precum si una noua. Evident, actuala parola era furata.
Asadar, amenintarile sunt multiple si deloc neglijabile. Ce poti face ca sa te protejezi?
1. Seteaza-ti o parola puternica. Altfel spus:
• Sa contina cel putin opt caractere.
• Sa nu contina numele de utilizator, numele real sau numele companiei.
• Sa nu contina un cuvant intreg.
• Sa fie semnificativ diferita de parolele anterioare.
• Sa contina caractere din fiecare dintre urmatoarele patru categorii: litere mari, litere mici, cifre, simboluri de pe tastatura: ` ~ ! @ # $ % ^ & * ( ) _ - + = { } [ ] \ | : ; " ' < > , . ? /.
Este posibil ca o parola sa corespunda criteriilor de mai sus si sa fie in continuare o parola slaba. De exemplu, Hello2U! corespunde tuturor criteriilor listate pentru o parola puternica, insa este in continuare o parola slaba, deoarece contine un cuvant intreg. H3ll0 2 U! este o alternativa mai puternica, pentru ca inlocuieste unele litere din cuvantul intreg cu cifre si include spatii.
2. Sa descarci Yahoo Messenger numai de pe site-ul oficial. Daca nu faci asta, risti sa te trezesti cu un program malitios care iti fura toate informatiile.
3. Sa ai intotdeauna instalat un antivirus pe computerul tau si sa nu deschizi email-uri necunoscute sau care iti par ca nu vin din partea unei surse de incredere, cu atat mai putin atasamente din acestea. Pot contine virusi periculosi, care iti fura informatii, precum si numeroase alte coduri malitioase.
sursa http://www.incont.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one