Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Laura Coduta Kovesi: Noi nu anchetam oameni in functie de apartenenta lor politica

Laura Coduta Kovesi: Noi nu anchetam oameni in functie de apartenenta lor politica
de RFI RFI Romania
Marţi, 2 februarie 2010
Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a afirmat intr-un interviu pentru RFI ca Parchetul instantei supreme nu ancheteaza oameni in functie de apartenenta politica. Reactia vine dupa ce presedintele Senatului, Mircea Geoana a acuzat ANI de manevre politice. Agentia Nationala de Integritate a cerut Parchetului sa-l ancheteze pe liderul PSD, pentru neclaritati in declaratia de avere. ANI a luat masuri similare in privinta liberalului Eugen Nicolaescu si democrat-liberalei Sorina Placinta

"Eu nu comentez activitatea altor institutii, eventual la prezentarea raportului de activitate am sa spun din sesizarile care ne-au venit de la ANI cate au si fost finalizate cu rechizitoriu. Deocamdata, in cazurile la care va referiti, ele au fost inregistrate, au fost trimise Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, au fost repartizate unor procurori, care vor face ancheta la fel ca si in celelalte dosare. Noi nu investigam oameni in functie de apartenenta politica la un partid sau la altul. Noi deocamdata am fost sesizati cu niste plangeri, cu niste sesizari, in care noi vom face cercetari. Noi, ca procurori, din momentul in care am primit sesizarea suntem investiti, suntem obligati sa facem verificari, sa facem acte premergatoare. In cel mai scurt timp sper sa dam si o solutie in aceste cauze".

Monitorizarea Comisiei Europene pe Justitie ar putea inceta in acest an

Sefa Ministerului Public a declarat ca sunt “sanse reale” ca monitorizarea Comisiei Europene pe Justitie sa inceteze in acest an, pentru ca s-au realizat “progrese reale”, iar “eficienta a crescut”.

"Eu pot sa vorbesc doar in numele Ministerului Public si al DNA-ului si va pot spune ca din punctul nostru de vedere exista sanse reale. In ultimii doi ani, rapoartele de monitorizare au constatat progrese reale la cele doua institutii de Parchet. Aceasta monitorizare depinde totusi si de celelalte institutii din sistemul judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii si Ministerul Justitiei, dar din punct de vedere al Ministerului Public, cel putin ultimele doua rapoarte de tara arata ca s-au facut progrese reale.

Printre prioritatile care au fost stabilite pentru anul trecut a fost si eficienta in lupta cu mica coruptie. Sper ca anul acesta, din punct de vedere al Ministerului Public, monitorizarea sa fie ridicata, pentru ca, efectiv, eficienta in acest segment de activitate a crescut, ca urmare a masurilor care au fost implementate in cursul anului trecut".

Paza deficitara, una dintre cauzele principale pentru inmultirea jafurilor
"Exista intr-adevar o crestere la acest gen de fapte, dar ceea ce este important fata de situatiile care s-au intamplat anterior, din punctul de vedere al ministrului Public, in majoritatea cazurilor, cei care au comis astfel de fapte penale au fost identificati, unii au fost deja trimisi in judecata. Este important ca atunci cand finalizam toate aceste cazuri impreuna cu Politia Romana sa stabilim care sunt cauzele care au dus la comiterea unor astfel de infractiuni si cred ca activitatea preventiva este cea mai importanta in acest moment. In cateva dintre cazuri am constatat ca paza la institutiile financiare unde au avut loc aceste jafuri a fost deficitara, ca sa spun asa si este una dintre principalele cauze. Dar procurorii au ca principala atributie investigarea cauzelor. Noi trebuie sa dam solutii si sa facem cercetari dupa identificarea autorilor. Activitatea de prevenire, siguranta si ordinea publica sunt atributii care apartin altor institutii".

sursa :http://www.hotnews.ro
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one