Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Judecatorii Popa si Stanciu, favoriti la sefia Inaltei Curti

Judecatorii Popa si Stanciu, favoriti la sefia Inaltei Curti
u

decatorii Rodica Aida Popa, Livia Doina Stanciu, Gabriela Barsan, Elena Carcei si Danut Cornoiu si-au depus candidaturile la Consiliul Superior al Magistraturii pentru functia de presedinte la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), scrie Romania libera.Razboul pentru sefia ICCJ se va duce practic intre Aida Popa si Doina Stanciu, sustin sursele citate de jurnalisti.

Aida Popa este judecator la Sectia Penala, cu activitate la instantele bucurestene, cunoscuta la nivel european ca judecator raportor, agreata si apreciata pe plan international.

Doina Stanciu, tot de la Sectia Penala, avansata de la instantele din Galati, care nu de putine ori au declansat scandaluri de presa, pare sa aiba sustinerea unor judecatori din CSM.

Gabriela Barsan, presedinta sectiei contencios, are o biografie impresionanta. Alegerea ei insa ar genera un conflict de interese deoarece sotul sau este judecator la Curtea Europeana, instanta care penalizeaza greselile Inaltei Curti de Casatie si Justitie din Romania.

Elena Carcei, judecator la Sectia Comerciala, avansata de la instantele buzoiene, are o activitate mai putin cunoscuta. Un punct slab din CV-ul ei il constituie limbile straine, dupa cum sustin surse din cadrul CSM care i-au citit fisa profesionala.

Danut Cornoiu, judecator la Sectia Civila, are o sanctiune profesionala, el avand sanse mici de a fi ales, sustin surse din cadrul asociatiilor profesionale ale judecatorilor.

Razboul pentru sefia ICCJ se va duce practic intre Aida Popa si Doina Stanciu, sustin sursele noastre. Imaginea subrezita a CSM prin alegerea ca presedinte a judecatoarei Florica Bejinariu, care a avut angajament cu Securitatea, nu garanteaza ca razboiul pentru sefia Inaltei Curti de Casatie si Justitie se va duce intre programele judecatoarelor Aida Popa si Doina Stanciu, ci mai degraba "pe la colturi". Cristian Danilet, presedintele SO JUST, sustine ca alegerea presedintelui ICCJ ar trebui sa se faca dupa publicarea biografiilor candidatilor, a declaratiilor lor de avere, de interese si de rudenie pentru ca sa fie posibila o discutie publica asupra acestora. "Presedintele ICCJ nu-i reprezinta numai pe judecatorii acestei instante, ci pe judecatorii din toata tara si ar trebui sa avem si noi, cei multi, un cuvant de spus", sustine Danilet.

sursa :http://www.revista22.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one