Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Basescu a notificat ICCJ ca a respins-o pe Lidia Barbulescu pentru sefia institutiei. ICCJ organizeaza noi alegeri

Basescu a notificat ICCJ ca a respins-o pe Lidia Barbulescu pentru sefia institutiei. ICCJ organizeaza noi alegeri

Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost informata de Presedintie ca propunerea CSM de numire a Lidiei Barbulescu la conducerea ICCJ a fost respinsa. Din acest motiv, ICCJ anunta reluarea alegerilor pentru functia de presedinte al institutiei, pe site-ul institutiei fiind postat un "anunt privind reluarea procedurii de depunere de candidaturi pentru functia de presedinte", informeaza NewsIn."Administratia Prezidentiala a remis institutiei adresa numarul 3848 din 22 decembrie 2009, astfel de la acea data pot fi depuse in termen de 30 de zile candidaturile pentru functia de presedinte al ICCJ", se arata in comunicatul postat pe site-ul institutiei.Potrivit comunicatului, candidatii trebuie sa fi functionat la Inalta Curte de Casatie si Justitie cel putin doi ani.Anuntul vine la peste doua luni de cand Sectia de judecatori a CSM a ales-o, cu majoritate de voturi, pe Lidia Barbulescu in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pe 3 decembrie, la confruntarea finala cu Mircea Geoana inaintea alegerilor prezidentiale, Traian Basescu anunta ca nu o va numi pe Lidia Barbulescu in fruntea ICCJ.
Potrivit legii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Seful statului nu poate refuza numirea in functie decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului. Numirea se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data. Lidia Barbulescu a declarat pentru NewsIn ca nu a fost informata cu privire la adresa Administratiei Prezidentiale, care solicita si motiva reluarea procedurii de depunere a candidaturilor pentru sefia ICCJ.

La alegerile din 22 octombrie 2009, magistratii care si-au depus dosarele pentru acest post au fost Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu si Iulian Dragomir. Danut Cornoiu nu a mai intrat in cursa, pentru ca Sectia pentru judecatori a decis ca nu indeplineste conditiile, din cauza ca a fost sanctionat disciplinar. In varsta de 54 de ani, Lidia Barbulescu este, din septembrie, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in locul lui Nicolae Popa.
sursa :http://www.revista22.ro/

 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one