Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

ICCJ anunta reluarea alegerilor pentru functia de presedinte al institutiei, dupa ce Basescu a declarat ca nu o va numi pe Lidia Barbulescu

 
ICCJ anunta reluarea alegerilor pentru functia de presedinte al institutiei, dupa ce Basescu a declarat ca nu o va numi pe Lidia Barbulescu
de R.P. HotNews.ro
Luni, 4 ianuarie 2010, 13:37 Actualitate | Esenţial

Lidia Barbulescu
Foto: Agerpres
Inalta Curte de Casatie si Justitie anunta reluarea alegerilor pentru functia de presedinte al institutiei, dupa ce presedintele Traian Basescu a declarat ca nu o va numi in aceasta functie pe Lidia Barbulescu. Pe site-ul ICCJ a fost postat un "anunt privind reluarea procedurii de depunere de candidaturi pentru functia de presedinte", informeaza NewsIn.

"Avand in vedere adresa nr. 3848/22.12.2009 a Administratiei Prezidentiale, (...) incepand cu data de 22 decembrie 2009 se pot depune candidaturi pentru functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie", se arata in anuntul institutiei. Potrivit acestuia, judecatorii cu cel putin 2 ani de experienta la ICCJ isi pot depune candidaturile in termen de 30 de zile.

Anuntul vine la peste doua luni de cand Sectia de judecatori a CSM a ales-o, cu majoritate de voturi, pe Lidia Barbulescu in functia de presedinte al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Pe 3 decembrie, la confruntarea finala cu Mircea Geoana inaintea alegerilor prezidentiale, Traian Basescu anunta ca nu o va numi pe Lidia Barbulescu in fruntea ICCJ. 

Potrivit legii, presedintele Inaltei Curti de Casatie si Justitie este numit de presedintele Romaniei, la propunerea Consiliului Superior al Magistraturii. Seful statului nu poate refuza numirea in functie decat motivat, aducand la cunostinta Consiliului Superior al Magistraturii motivele refuzului. Numirea se face pe o perioada de 3 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data. Lidia Barbulescu a declarat pentru NewsIn ca nu a fost informata cu privire la adresa Administratiei Prezidentiale, care solicita si motiva reluarea procedurii de depunere a candidaturilor pentru sefia ICCJ.

La alegerile din 22 octombrie 2009, magistratii care si-au depus dosarele pentru acest post au fost Lidia Barbulescu, Gabriela Barsan, Elena Carcei, Danut Cornoiu si Iulian Dragomir. Danut Cornoiu nu a mai intrat in cursa, pentru ca Sectia pentru judecatori a decis ca nu indeplineste conditiile, din cauza ca a fost sanctionat disciplinar. In varsta de 54 de ani, Lidia Barbulescu este, din septembrie, presedinte interimar al Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), in locul lui Nicolae Popa.

Magistratul Lidia Barbulescu este recunoscuta pentru relatiile tensionate pe care le are cu presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, dar si pentru prietenia stransa cu un alt sef al Justitiei din Romania, Rodica Stanoiu. Monica Macovei a cerut CSM, in 2007, cercetarea Lidiei Barbulescu pentru trafic de influenta, sub suspiciunea ca ar fi intervenit, in calitate de membru al Comisiei de legislatie a CSM, pentru a favoriza angajarea fiicei sale. Concret, ea ar fi cerut modificarea regulamentului la examenul de intrare la Institutul de Criminologie, cerind sa se scoata Dreptul civil. Fiica sa urma sa dea concurs la Institut. CSM a stabilit insa, cu 16 voturi contra si 2 pentru, ca nu este necesara o ancheta.

Lidia Barbulescu a avut mai multe schimburi acide de replici cu presedintele Traian Basescu, care a acuzat CSM (institutie pe care magistratul o conducea, la acea vreme) de tentativa de blocare a activitatii ANI, dupa ce Lidia Barbulescu a afirmat ca declaratiile de avere sunt neconstitutionale
sursa :http://www.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one