Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vladescu: Multi dintre cei care acceseaza fonduri europene nu sunt cinstiti

Rl online
Vineri, 05 Martie 2010
Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a declarat, vineri, ca multe persoane care acceseaza fonduri europene nu sunt cinstite, iar in urma auditului de catre Comisia Europeana, Romania s-ar putea "trezi" ca trebuie sa restituie bani, ca urmare a acestor nereguli, informeaza Mediafax.

"Trebuie sa recunoastem ca multi dintre cei care acceseaza fonduri europene nu sunt cinstiti si trebuie sa fim atenti ca nu e ceva de care sa scapi. (...) In urma

controalelor Comisiei Europene, ne putem trezi ca trebuie sa restituim bani", a spus Vladescu, la un seminar organizat de "Ziarul Financiar" pe tema fondurilor europene.

El a atras atentia ca, pentru a preveni o astfel de situatie, trebuie semnalate orice fel de nereguli care apar in procesul de accesare a fondurilor comunitare.

"Dati-ne nume, locuri, situatii, pentru a putea actiona si vom actiona foarte dur, pentru ca absorbtia fondurilor europene este prioritatea numarul unu. (...) Nu vrem sa ajungem in situatia in care Comisia Europeana ne va cere
bani inapoi, pentru ca au fost furati", a spus Vladescu.

Pe de alta parte, ministrul a aratat ca Romania nu risca in acest moment sa piarda fonduri europene, desi sistemul este vazut greoi si birocratic.

Vladescu a precizat ca Romania a fost, este si va fi un beneficiar net al transferurilor cu Uniunea Europeana.

"Niciodata Romania nu a fost un contributor net. Romania, de cand a inceput absorbtia de fonduri europene, a fost beneficiar net", a punctat Vladescu.
sursa http://www.romanialibera.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one