Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vlădescu se gândeşte să renunţe la ultimele 3,5 mld. euro de la FMI

Vlădescu se gândeşte să renunţe la ultimele 3,5 mld. euro de la FMI
Autor: Mihai Nicuț
Publicat: 8 Februarie 2010
Vizionari: 358;

România ar putea să treacă după următoarea evaluare de la un acord de împrumut de tip stand-by la un aranjament de tip "precautionary" cu FMI, care ar demonstra economia românească îşi revine consistent, apreciază ministrul Finanţelor Publice, Sebastian Vlădescu.

Întrebat de Mediafax dacă din vară este posibilă trecerea la un acord de tip precautionary, Vlădescu a spus: "Este prea devreme să putem spune dacă vom schimba aranjamentul după următoarea evaloare. Sperăm să putem trece la un acord de tip precautionary, pentru că aceasta ar însemna că economia globală este în revenire şi că economia românească şi-a revenit."

Putem utiliza banii doar în situaţii de urgenţă

Un acord de tip "precautionary stand-by" diferă de un aranjament de tip "stand-by" pentru că nu necesită utilizarea sumelor de bani prevăzute în acord decât în cazuri de urgenţă, deşi stabileşte pentru ţara semnatară angajamente economice similare.

România are un acord cu FMI pe doi ani, pentru 12,95 miliarde euro, pachetul total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD, urmând să ajungă la 19,95 miliarde euro. FMI a virat până acum primele două tranşe de împrumut. Până la finele lunii februarie, FMI va mai vira alte două tranşe, în valoare cumulată de 2,3 miliarde euro.

De altfel, şi reprezentanţi ai Băncii Naţionale au vorbit despre posibilitatea ca Romănia să nu atragă întreaga sumă convenită în acordurile cu FMI şi UE. Viceguvernatorul BNR Cristian Popa opina recent că nu ar fi imposibil ca România să atragă mai puţini bani decât suma totală convenită prin aranjamentele de finanţare cu FMI şi UE.

Mai sunt de tras patru tranşe

O nouă misiune a FMI va veni la Bucureşti la sfârşitul lunii aprilie- începutul lunii mai, pentru a pentru a evalua criteriile îndeplinite de România în martie, iar următoarea tranşă ar putea fi eliberată în jurul datei de 15 iunie.

Dacă autorităţile de la Bucureşti decid încetarea asistenţei financiare, România nu va mai trage ultimele patru tranşe de la FMI, decât, bineînţeles, în situaţii de urgenţă. Suma totală se ridică la 3,18 miliarde de DST (moneda virtuală a FMI), adică 3,57 miliarde de euro, la cursul valutar de acum.
sursa http://www.capital.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one