Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Vin banii de la FMI: + 2,45 mld. euro la datorie

Vin banii de la FMI: + 2,45 mld. euro la datorie
22-feb-2010
Boardul executiv al FMI a finalizat a doua si a treia evaluare a Romaniei in cadrul acordului de finantare externa, in urma carora institutia pune la dispozitie a treia si a patra transa din imprumut, in valoare de 2,45 miliarde euro (2,18 miliarde DST), a anuntat Fondul.

Astfel, suma livrata Romaniei de catre Fondul Monetar International, in cadrul acordului de tip stand-by incheiat pe doi ani, se ridica la 9,32 miliarde euro (8,26 miliarde DST).

Conducerea FMI a aprobat de asemenea solicitarea Romaniei de a nu lua in calcul, in aceste evaluari, criteriul de performanta stabilit pentru arieratele statului la finalul lui 2009.

Programul FMI pentru Romania a fost aprobat pe 4 mai 2009, imprumutul total ridicandu-se la 12,91 miliarde euro (11,443 miliarde DST).

Aranjamentul permite statului acces la resursele FMI in echivalentul a 1.111% din cota Romaniei in cadrul Fondului.

"Punerea in aplicare a politicilor a fost solida, in pofida mediului politic si economic dificil. Cu toate acestea, eforturile permanente de punere totala in aplicare a programului economic raman esentiale pentru consolidarea stabilitatii macroeconomice si asigurarea bazei pentru o crestere economica puternica si sustenabila", a declarat John Lipsky (foto), director adjunct in cadrul FMI, in urma discutiilor din boardul executiv in privinta Romaniei.

El a adaugat ca, in pofida eforturilor recente de consolidare, Romania se confrunta cu provocari fiscale majore.

"Deficitul trebuie redus pentru a stabiliza ponderea in PIB a datoriei publice si pentru a respecta criteriile de aderare la zona euro. Tinta de deficit stabilita pentru 2010 impune un echilibru corespunzator intre acomodarea la situatia economica actuala in continuare problematica si obiectivele pe termen mediu de consolidare", a mai spus Lipsky si a adaugat ca strategia de ajustare presupune decizii politice dificile cu privire la cheltuieli, ce vor trebui aplicate cu tarie si constant.
sursa ;http://www.wall-street.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one