Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

UE finanţează 100% micile firme

21 mai 2010

Autor: Paul Barbu
Microîntreprinderile nu vor mai fi obligate să asigure o cofinanţare de 30% a proiectelor.

Microîntreprinderile din România care depun proiecte de finanţare UE prin Programul Operaţional Regional (POR) vor primi fonduri nerambursabile în proporţie de 100%.

Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a anunţat ieri că măsura este valabilă doar pentru proiectele care necesită o finanţare în limita sumei de 200.000 de euro.

Până acum, măsura prevedea ca aplicantul să contribuie cu 30% din costurile eligibile. „Decizia a fost luată în contextul procesului de simplificare a accesării fondurilor structurale şi a crizei eco nomico-financiare. Tot ca modalitate de a ajuta microîntreprinderile în procesul de accesare a fondurilor europene s-a luat decizia flexibilizării condiţiei de eligibilitate referitoare la profitul din exploatare prin acceptarea profitului înregistrat în ultimul an drept condiţie suficientă”, se mai precizează în comunicatul MDRT.

Banii, relocaţi de unde nu sunt folosiţi

Această măsură se va aplica doar pentru Domeniul Major de Intervenţie (DMI) 4.3 - „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor”. În anumite cazuri, fondurile au fost transferate către domenii unde s-a considerat că există un grad mai mare de accesare.

Este cazul DMI 4.2 - „Reabilitarea siturilor industriale poluate şi neutilizate şi pregătirea pentru noi activităţi”, unde nu au fost depuse decât trei dosare cu o valoare solicitată a finanţării nerambursabile de 16,18 milioane de euro, aflate în diferite etape ale procesului de evaluare şi selecţie.

Autorităţile au considerat că banii nu vor putea fi folosiţi în timp util, astfel că au transferat fondurile către alte domenii.

Spre exemplu, DMI 3.1 - „Reabilitarea/ echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate” va primi bani pentru echiparea celor cinci spitale judeţene aflate în lista de rezervă: Spitalul Judeţean Dâmboviţa, Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, Spitalul Judeţean de Urgenţă Sf. Gheorghe şi Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov.

200 de mii de euro
este limita maximă de finanţare pentru proiect
sursa http://www.evz.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one