Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Trei noi Consilii infiintate pe langa Guvern

 

Trei noi Consilii infiintate pe langa Guvern: pentru absorbtia fondurilor europene, pentru combaterea evaziunii fiscale si de rationalizare a cheltuielilor publice

de Dan Popa HotNews.ro
Joi, 7 ianuarie 2010

Guvernul a decis sa infiinteze sau sa reactiveze cel putin 3 Consilii pe langa Guvern, avand misiunea de a-l sprijini pe premier in lupta cu evaziunea fiscala, in domeniul absorbtiei fondurilor europene si la rationalizarea cheltuielilor publice. "Am decis sa infiintam Consiliul interministerial privind absorbtia fondurilor europene. Acest consiliu se afla sub coordonarea directa a primului-ministru si vizeaza aducerea banilor europeni aici, acasa. In al doilea rand, am infiintat Consiliul interministerial pentru combaterea evaziunii fiscale", a declarat Emil Boc.

Potrivit premierului, in acest consiliu au fost cooptati reprezentanti ai Ministerului Finantelor, Ministerului Administratiei si Internelor, Justitiei si reprezentanti de la celelalte ministere cu componente pe evaziune fiscala.

"Avem ca sarcina ca in fiecare saptamana acest consiliu interministerial sa rezolve o parte din sesizarile pe care le primim de la diverse institutii ale statului, iar pe de alta parte sa perfectionam si sa eliminam din legislatie acele surse si resurse care mai pot constitui pretext de evaziune fiscala. Am reactivat, de asemenea, Consiliul de rationalizare a cheltuielilor publice.

Acest consiliu va fi coordonat de un consilier al primului-ministru si va avea in structura sa reprezentanti de la finante, de la interne, de la munca si de la alte departamente guvernamentale, de la Corpul de control al guvernului, care vor oferi informatii guvernului, primului-ministru, pentru a lua decizii acolo unde se constata in continuare modalitati prin care se risipesc banii publici. El nu va putea lua decizii, dar va putea pregati deciziile pe care membrii cabinetului le vor lua ", a declarat Emil Boc

Deocamdata reprezentantii Guvernului nu au raspuns intrebarilor trimise de HotNews, cu privire la salarizarea membrilor acestor Consilii, numarul total al consiliilor de pe langa Guvern si mai ales daca inainte de infiintarea acestor Consilii nu existau deja structuri cu aceleasi obiective.

sursa :http://economie.hotnews.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one