Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Toate declaratiile fiscale vor fi certificate de un consultant fiscal, din 2010

29 Decembrie 2009
Avocatnet.ro
Obligatia de certificare a declaratiilor fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice, de catre un consultant fiscal se va aplica din 2010. In aceste conditii, de anul viitor, firmele trebuie aiba unui consultant fiscal pentru declaratiile anuale privind impozitul pe profit, chiar daca acestea au fost intocmite sau verificate, in prealabil, de un expert contabil.

Obligatia este prevazuta de Legea nr. 52/2009 pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 47/2007 privind reglementarea unor masuri financiar-fiscale. Desi legea pentru aprobarea acestei ordonante a facut obiectul unei cereri de reeaxaminare, deputatii au pastrat prevederea potrivit caruia "declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice vor fi certificate de catre un consultant fiscal, in conditiile legii, cu exceptia celor pentru care este obligatorie auditarea.”

Prevederea vizeaza Declaratia privind impozitul pe profit - formularul 101 – care trebuie depusa si completata anual la organele fiscale.

Totodata, prin Ordonanta de Urgenta nr. 19/2008, Guvernul a suspendat pana la 1 ianuarie 2010 aplicarea certificarii declaratiilor fiscale.

Potrivit reprezentantilor Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), scopul principal al acestei reglementari este sa reduca erorile din declaratiile fiscale anuale ale contribuabililor persoane juridice. In acest mod sint evitate depunerea ulterioara a unor declaratii rectificative, dar si eventuale sanctiuni, cum ar fi majorarile de intirziere, amenzile contraventionale, in caz de completare eronata a declaratiei sau de depasire a termenului de declarare.

Primul termen de depunere a declaratiilor fiscale anuale pe profit este 15 februarie. In aceasta prima etapa se incadreaza companiile care isi definitiveaza pina la aceasta data inchiderea exercitiului financiar anterior, organizatiile nonprofit. Insa, majoritatea firmelor depun declaratia anuala de impozit pe profit pina pe 15 aprilie.

Pe de alta parte, Asociatia Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR) cere Presedintelui Romaniei sa respinga legea aprobata de Parlament.

“AOAR isi exprima totala dezaprobare fata de actiunile diferitelor grupuri profesionale, cum este cazul judecatorilor delegati, consultantilor fiscali, care, prin deciziile lor, afecteaza in mod negativ mediul de afaceri din Romania prin impunerea de costuri suplimentare, ca urmare a solicitarii unor certificari inutile, stabilirea unor termene extrem de lungi de solutionare a unor cauze la Oficiul Registrului Comertului sau la instantele de judecata.”

AOAR considera fara sens legea aprobata de Parlament care, prin introducerea unei noi certificari, vine si amplifica fenomenul parafiscalitatii. Astfel de masuri sunt contrar eforturilor facute de Guvern pentru a reduce numarul de taxe platite de companii, cat si contar cerintelor de simplificare a birocratiei cu pana la 25% pana in 2012, masura prevazuta de Comisia Europeana.

AOAR apreciaza ca intr-un an de criza, Parlamentul Romaniei, ca si Guvernul, trebuie sa adopte masuri de sprijinire a mediului de afaceri si nu de acordare de privilegii monopoliste unui grup profesional.

sursa http://www.avocatnet.ro/

Forum nou

Creat 12/29/2009 07:43:43 | Ultima modificare 01/20/2014 13:53:53
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one