Put some informations about your eshop here (address, contacts etc.)
În Evanghelia după Ioan, citim cum Iisus spune: "Lucraţi, nu pentru mîncarea cea pieritoare, ci pentru mîncarea ce rămîne spre viaţa veşnică şi pe care o va da vouă Fiul Omului".

Iisus foloseşte comparaţia cu hrana pentru a face să se înţeleagă ce aduce el omenirii. Sînt două feluri de viaţă şi două feluri de hrană: hrana pentru trup, care dă o "viaţă muritoare"... şi hrana pentru suflet, venită din cer, care dă "viaţa veşnică".

Creat de Dumnezeu şi făcut pentru Dumnezeu, omului îi este foame şi sete de Dumnezeu. Nimic în afară de Dumnezeu nu‑l poate satisface pe deplin. Toate felurile de hrană pămîntească lasă fiinţa umană nesăturată. Iisus nu ne invită să dispreţuim "pîinea de toate zilele", ci să dorim şi "pîinea vieţii veşnice".

Iisus nu ne cere să devenim leneşi în "munca" necesară pentru viaţa cetăţii umane însă ar vrea să "lucrăm" cu aceeaşi ardoare pentru a căuta o viaţă care nu va fi muritoare! Spre deosebire de Buddha, Iisus nu invită să suprimăm dorinţele noastre, ci, dimpotrivă, să le amplificăm; nu vă mulţumiţi să doriţi fărîma de viaţă trecătoare, care este a voastră în mod natural, ci mergeţi pînă acolo încît să doriţi o viaţă veşnică şi faceţi ce trebuie pentru aceasta, ca să o trăiţi încă de pe acum!

Preot Cornel Cadar
sursa http://www.evenimentul.ro/
 

De prin presa adunate ( da clik meniu) - 16 - AUGUST - 2010 ARHIVA-CONTINUARE PE - www.selectiipresa1marian.webgarden.ro

 
 

Termen 25 ianuarie: Plata impozitului si contributiilor aferente salariilor

Termen 25 ianuarie: Plata impozitului si contributiilor aferente salariilor 7 Ianuarie 2010 Avocatnet.ro Indiferent de regimul de declarare si plata, lunar, trimestrial sau semestrial, toti angajatorii trebuie sa declare si plateasca impozitul si contributiile aferente salariilor, pana la 25 ianuarie. Platitorii de salarii si de venituri asimilate salariilor au obligatia de a calcula si de a retine impozitul aferent veniturilor fiecarei luni la data efectuarii platii acestor venituri, precum si de a-l vira la bugetul de stat pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare celei pentru care se platesc aceste venituri. Cu toate acestea, Codul de procedura fiscala stabileste anumite exceptii privind termenele de plata, impozitele si contributiile aferente veniturilor din salarii, astfel ca anumiti contribuabili trebuie sa indeplinesca aceste obligatii fiscale, dupa cum urmeaza: a) trimestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului - contribuabilii persoane juridice platitoare de impozitul pe veniturile microintreprinderilor, asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, precum si de catre persoanele fizice care desfasoara activitati independente; b) semestrial, pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare semestrului - asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, cu exceptia institutiilor publice. Astfel, contribuabilii cu obligatii fiscale lunare vor declara si vor plati impozitul si contributiile aferente salariilor pentru luna decembrie 2009, cei cu regim trimestrial, pentru trimestrul IV al anului 2009, iar cei cu regim semestrial, pentru semestrul II al anului 2009. Contribuabilii vor depune doua formulare: Declaratia privind obligatiile de plata la bugetul de stat (Declaratia 100) si Declaratia privind obligatiile de plata la bugetele asigurarilor sociale si fondurilor speciale (Declaratia 102). Impozitul pe veniturile din salarii va fi declarat folosind formularul 100, in timp ce, formularul 102 va fi utilizat, in principal pentru declararea urmatoarelor obligatii fiscale : a) contributii sociale datorate de angajator; b) contributii sociale retinute de la asigurati; c) contributia angajatorilor la Fondul de garantare pentru plata creantelor salariale; d) contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate pentru produsele din tutun si pentru bauturi alcoolice; e) contributia pentru finantarea unor cheltuieli de sanatate din activitati publicitare la produsele din tutun si bauturi alcoolice. Tot pana la 25 ianuarie 2010, trebuie depus si formularul 224 - Declaratie privind veniturile sub forma de salarii din strainatate obtinute de catre persoane fizice care desfasoara activitate in Romania si de catre persoanele fizice romane angajate ale misiunilor diplomatice si posturilor consulare acreditate in Romania. Formularul 224 se depune lunar, pana pe data de 25 a lunii urmatoare celei in care a fost platit venitul. sursa http://www.avocatnet.ro/
 
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one